Statistinis žmogus per dieną vidutiniškai suvalgo 3500 mg druskos. Tokį kiekį specialistai vadina kritiška riba. Jei jums patinka greitasis maistas ir pasūdyti kepti kepsniai, tai jūsų dienos norma gali siekit ir iki 5000 mg.
Britų specialistai sudarė daugiausiai kasdien vartojamų produktų sąrašą ir druskos kiekį juose.
1. Duona (balta ir juoda) – vienoje riekelėje būna iki 230 mg druskos.
2. Dešra ir mėsa – vienoje porcijoje (300-400 g) gali būti iki 1050 mg druskos.
3. Vidutinio dydžio pica, kurios diametras iki 40 сm, gali būti 760 mg druskos.
4. Vienas vištos sparnelio gabalėlis iš greito maisto restorano – iki 200 mg druskos, o šlaunelėse gali būti iki 600 mg.
5. Sumuštinis arba mėsainis – nuo 400 iki 900 mg druskos, priklausomai nuo patiekalo recepto ir padažo.
Parengė Sniegė Pilypienė