Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pramogų pasaulio atstovai ragavo naujo škotiško alaus

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus centre padvelkė užjūrio dvasia. Skambant dūdmaišių muzikai į klubą „Ex Libris“ rinkosi alaus gurmanai – čia buvo pristatytas naujas škotiškas alus „Old Port Ale“. Paskanauti tamsaus, rubino spalvos alaus rinkosi ir daugelis visuomenei žinomų žmonių. Tarp jų – sporto, kultūros ir pramogų pasaulio atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:21 PM

Naujas alus – „Švyturio“ kolekcijos produktas. Pasak aludarės Džuljetos Armonienės, kurdama šį skonį ji pirmiausia galvojo apie norimą rezultatą, o tik tuomet sprendė, kokią gaminimo technologiją pasirinkti.

Aludarės teigimu, ragaujant šį škotišką elį galima atrasti įvairių poskonių: „Aš pati jaučiu gvazdikėlį, egzotines gėles, prieskonių – šie poskoniai yra suformuluoti salyklo. Pagal savo stilių, škotišką elį formuoja visų pirma salyklo įvairovė, o apynių jo skonyje, ypač aromate, nėra daug, jie yra kaip fonas paletėje.“

Apie naują alų savo nuomonę išsakė ir gerai žinomas alaus someljė, virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas. Pasakodamas apie alaus ir maisto derinimo subtilybes, geriant tamsų alų jis rekomendavo rinktis mėsos bei žuvies patiekalus. Pasak jo, šių produktų skoninės savybės puikiai dera ir balansuojasi tarpusavyje su škotiško elio prieskoniais.

Ragaujantiems šį gėrimą virtuvės šefas taip pat rekomendavo išbandyti lašišos ir karamelizuotų pievagrybių suktinuką su morkomis ir salierais. Juo taip pat buvo vaišinami ir vakaro svečiai.

Vakaro staigmena tapo škotų aktoriaus Malcolmo Stewarto deklamuojama alaus poezija bei sekamos alaus ir škotiškų tradicijų istorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.