Kaip valgyti bulves ir nestorėti?

Labai daug žmonių tiesiog dievina patiekalus iš bulvių, tačiau jei nenorite priaugti papildomų kilogramų, reikėtų vengti šių produktų vakare. Antros dienos pusėje susilpnėja žmogaus organizmo gebėjimas neutralizuoti angliavandenius, kurių daug turi bulvės. Todėl valgykite bulves ne vėliau kaip per pietus. Geriausia, jei jos būtų keptos orkaitėje, rašo likar.info.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:39 AM

„Patiekalai iš bulvių tikrai netaps nereikalingų kilogramų atsiradimo priežastimi, jei jas teisingai paruošite ir vartosite“, – sakė dietologė, endokrinologė Natalija Samoilenko.

Anot specialistės, patiekalai iš bulvių neprieštarauja sveikam paros racionui. Tiesiog nepatartina jų valgyti vakarais.

„Valgykite bulves per pietus, pavyzdžiui, keptas orkaitėje arba išvertas su lupenomis, – patarė dietologė. – Keptoms riebaluose bulvėms ir bulvėms „fri“ tikrai ne vieta mitybos racione. Tokie patiekalai tik augina svorį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.