Brangiausias pasaulyje koktelis - už beveik 13 tūkst. JAV dolerių

Sumokėti 13 tūkst. JAV dolerių už automobilį, buto remontą ar netgi kelionę tikrai nėra nieko keisto. Visas keistumas prasideda tuomet, kai šia suma yra įvertinamas vos kelių gurkšnių gėrimas. Ir tai anaiptol ne pokštas, kadangi būtent tokios vertės gėrimą pagamino vienas Australijos barmenas Joelis Heffernanas, suplakęs net 12 916 JAV dolerių kainuojantį alkoholinį kokteilį ir pasiekęs naują pasaulio Gineso rekordą.

Daugiau nuotraukų (1)

Miglė Šeikytė

Mar 5, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:53 PM

O didžiausi nuopelnai už šio kokteilio kainą atitenka 1858 metų konjakui „Croizet“, kurio butelis prieš porą metų Kinijoje vykusiame aukcione buvo įkainotas net 157 tūkst. JAV dolerių. Taigi, vos viena taurelė (o jų Heffernano kokteilyje buvo net dvi) kainuoja 6 tūkst. JAV dolerių.

Be pastarojo 154 metų senumo konjako į brangiausio pasaulyje kokteilio sudėtį taip pat įeina 800 JAV dolerių vertės „Grand Marnier Quitessence“, ypatingai išlaikytas likeris „Chartreuse“, karčioji „Angostura Bitter“ trauktinė bei keli unikalūs šokoladinių muskato dulkių, rožių ir aguonų esencijos bei kokoso, kryžiažiedės ir apelsinų skonių akcentai.

Pats kokteilis buvo pavadintas „Winston“ buvusio Didžiosios Britanijos ministro pirmininko garbei, kadangi, manoma, jog pastarasis brangiuoju 1858 metų „Coizet“ vaišino savo bendražygį generolą Dwightą Eisenhowerį garsiosios D-dienos išvakarėse.

Tačiau pats beveik 13 tūkst. JAV dolerių vertės kokteilis, visgi, nebuvo ruošiamas šiaip sau. Jį nusipirkto ir tuo pačiu savo vardą į pasaulio Gineso rekordų knygą įsirašė Naujosios Zelandijos verslininkas Jamesas Manningas. Nors, deja, savo pirkiniu dėl kažkokių priežasčių taip ir nepasimėgavo. Išrašęs čekį barą jis paliko prieš tai išgėręs vos kelis šio brangiojo kokteilio gurkšnius.

„Winston“ brangiausio kokteilio vardą atėmė iš jį prieš tai turėjusio „Salvatore‘s Legacy“, kurį praėjusių metų spalį viename Londone bare suplakė barmenas Salvatore Calabrese. Šiam kokteiliui buvo panaudotas 1788 metų konjakas „Clos de Griffier Vieux“, o pats gėrimas tuomet kainavo 8824 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.