Produktai, dėl kurių atsiranda nemalonus žmogaus kūno kvapas

Specialistai išsiaiškino, kokie produktai daro neigiamą įtaką žmogaus kūno kvapui. Pirmąją vietą mokslininkai skyrė alkoholiui. Nepaisant to, kad alkoholis perdirbamas kepenyse, apie 10 proc. svaigalų išsiskiria su prakaitu, šlapimu ir kvėpuojant. Be to, alkoholiniai gėrimai kelis kartus dažniau sustiprina prakaitavimą, rašo aif.ru.

Norint pašalinti česnako kvapą, mitybos specialistai pataria po valgio išskalauti burną pienu arba pakramtyti citrinos ar apelsino žievelę.<br>123rf
Norint pašalinti česnako kvapą, mitybos specialistai pataria po valgio išskalauti burną pienu arba pakramtyti citrinos ar apelsino žievelę.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2013, 9:19 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:40 AM

Mėsą mėgstantys žmonės taip pat gausiau prakaituoja, nuo jų sklinda aštrus ir nemalonus kvapas. Štai menku prakaitavimu pasižymi vegetarai.

Žinia, česnakas išsiskiria aštriu kvapu. Be to, patekęs į organizmą jis išsiskiria su prakaitu, tad jo nemalonų kvapą pajunta aplinkiniai. Norint pašalinti česnako kvapą, mitybos specialistai pataria po valgio išskalauti burną pienu arba pakramtyti citrinos ar apelsino žievelę.

Nemalonų kūno kvapą sukelia ir sojos, burokėlių bei špinatų patiekalai.

Tyrėjų tvirtinimu, o maloniai kvepia tie, kurie mėgsta neskaldytų grūdų duoną, daržoves, žalumynus ir riešutus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.