Sveikatai ir grožiui – ekologiški gaminiai

„Nuo pat vaikystės visi girdime, kad pienas – sveikas ir skanus gėrimas, kuriame gausu kalcio ir vitaminų. Tačiau sveikata ir energingumas priklauso ne tik nuo to, kiek suvartojame pieno produktų. Ne ką mažiau svarbu ir pieno gaminių kokybė. Juk ne veltui sena indų patarlė sako: „Ką valgai, tas ir esi.“

Kiekvienam norisi, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir neužterštas, vertingas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Kiekvienam norisi, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir neužterštas, vertingas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Mar 25, 2013, 7:58 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:44 AM

Kiekvienam norisi, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir neužterštas, vertingas.

Todėl ekologinio ūkio savininkas Vilius Žiogas visiems besirūpinantiems savo sveikata ir grožiu pataria rinktis ekologiškus pieno produktus.

Aukščiausios kokybės pienui gaminti naudojamos tik ekologiškos žaliavos, atitinkančios griežtus tokiems ūkiams keliamus kokybės reikalavimus.

Ekologiniuose pienininkystės ūkiuose draudžiama naudoti sintetines trąšas, pesticidus, herbicidus ir kitas chemines medžiagas. Karvės ganosi pievose, kurios tręšiamos tik organinėmis trąšomis.

Be to, ūkyje taikoma sėjomaina, padedanti kovoti su piktžolėmis. Perdirbant ekologišką pieną išsaugoma maistinė vertė, kokybė, šviežumas ir natūralus skonis.

Todėl ekologiški pieno gaminiai yra ne tik skanesni, bet ir kur kas sveikesni bei maistingesni.

„Nuolat siekiu, kad ekologiškas ūkininkavimas būtų harmoningas ryšys tarp augalininkystės, gyvulininkystės, žmogaus ir gamtos”, – sako Klaipėdos rajone ūkininkaujantis V.Žiogas.

Ekologinio ūkio karvių produktyvumas gerokai mažesnis nei įprasto, todėl nenuostabu, kad ekologiški pieno produktai kainuoja brangiau. Tačiau juk taupyti sveikatos sąskaita niekas nenori.

Ekologiškame piene yra iki 30 procentų daugiau organizmui reikalingų vitaminų A ir E. Be to, jame daugiau antioksidantų, omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda išlaikyti puikią sveikatą.

Sportuojantys ir svajojantys apie dailią figūrą taip pat turėtų teikti pirmenybę ekologiškiems pieno produktams. Juose daugiau medžiagų, padedančių deginti organizmo riebalus ir juos panaudoti raumenų gamybai.

Pastebėta, kad vaikus, vartojančius ekologiškus pieno produktus, mažiau kamuoja alerginės ligos.

Tad kodėl nepasiūlius savo mažiesiems skanių ekologiškų varškės sūrelių „Dobilas”? Šie gardėsiai gaminami iš ekologiško pieno, kurį tiekia tik ekologiniai ūkiai, turintys specialius kokybės sertifikatus. Išskirtinio skonio ir didelės maistinės vertės sūreliai yra be sintetinių priedų ir konservantų.

Varškės sūreliai „Dobilas” paskaninti uogiene, kurioje yra net 50 procentų vaisių ir uogų. Pasirinkimas didelis – braškės, vyšnios, persikai, ananasai.

Varškės sūreliuose gausu ne tik pieno baltymų, kalcio, fosforo, bet ir iš vaisių bei uogų gaunamų antioksidantų, geležies, vitamino C ir karotino.

Artėjant vasarai svajojate atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų? Įtraukite į savo valgiaraštį ekologišką rūgpienį „Dobilas”. Šis gaivaus ir aromatingo skonio produktas – pirmas ir vienintelis, pagamintas iš ekologiško pieno.

Pasirodo, rūgpienį žmonės vartojo prieš tūkstančius metų. Iki XX amžiaus pradžios šis gardus ir sveikas produktas daugiausia buvo valgomas kaime. Dabar jį vartoja ir giria visi, kurie rūpinasi savo sveikata ir dailiomis kūno linijomis.

Medikai ir dietologai sutartinai tvirtina, kad rauginto pieno produktai slopina kenksmingą žarnyno mikroflorą ir skatina virškinimui naudingų mikrobų vystymąsi. Jis normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, maitina galvos odą bei plaukus ir atkuria jų struktūrą.

Rūgpienyje gausu vitaminų A, C, PP, kalcio ir kitų maistinių medžiagų. Tačiau beveik nėra riebalų, sočiųjų riebalų rūgščių ir cholesterolio. Be to, jo energetinė vertė 2 kartus mažesnė nei kai kurių kitų pieno produktų.

Norintiems numesti svorio siūlomas ekologiškas rūgpienis „Dobilas”.

Kodėl verta rinktis ekologiškus pieno produktus?

Aukščiausios rūšies ekologiškų „Žemaitijos pieno” produktų grupės „Dobilas” gaminiai yra natūralūs, be maisto priedų.

Pienas superkamas iš sertifikuotų ekologinių ūkių, todėl rinkdamiesi „Dobilo” produktus jūs remiate ekologinį žemės ūkį.

Ekologiškai auginami augalai gyvulių pašarams ir natūralios trąšos saugo gamtą, tad pasirinkę ekologiškus „Dobilo” produktus jūs saugote žemę, orą ir vandenį.

Pagrindinis ekologiško ūkininkavimo principas – gyvulių gerovė, todėl ekologiniuose ūkiuose auginamų karvių pienas visavertis, maistingas.

Ekologinių ūkių ūkininkai ir tie, kurie renkasi „Dobilo” produktus, rūpinasi ateities kartomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.