„Šokoladą valgau nedideliais kiekiais, tačiau visuomet renkuosi kokybišką. Dažniausiai – juodą. Jis daug vertingesnis“, – įsitikinusi Beata. Prie tamsaus šokolado ji pratina ir vaikus. „Jiems, kaip ir daugeliui, labai patinka pieniškas. Jame daugiau cukraus, jis greičiau tirpsta burnoje“, – sakė ji pabrėždama, kad juodam karčiajam šokoladui reikia subręsti, todėl jį labiau mėgsta tie, kurių skonis geriau išlavintas.
Beatos teigimu, šokoladą galima vartoti ne tik kaip desertą – jis puikiai tinka ir prie sūrių patiekalų. „Labai mėgstu kepti vištą raudonojo vyno padaže. Naudoju ir šiek tiek juodojo šokolado – labai skanu. Tai, rodos, maža smulkmena, bet ji labai praturtina skonį“, – gardžia skonio idėja dalijosi Beata.
Neseniai iš Londono į Vilnių su vyru ir dviem vaikais atsikrausčiusi Beata sako, kad jau po truputį baigia įsikurti naujuose namuose. „Jausmas labai geras. Džiaugiuosi, kad su Tomu priėmėme tokį sprendimą ir nepabijojome kažko keisti“, – sakė ji. Beata įsitikinusi – norint kažką gyvenime pasiekti reikia nebijoti rizikuoti.
Beatos galvoje sukasi ir įvairios idėjos, nauji darbai, projektai, tačiau apie juos pašnekovė kol kas kalba nenoriai – viskam ateis savas laikas.
Beatos tikrojo karšto šokolado receptas
3000 metų šokoladas buvo vartojamas kaip gėrimas. Šiuo ryškaus skonio, sočiu gėrimu mėgavosi imperatoriai ir aukštuomenė.
Jums reikės:
110 g „Beatos virtuvės“ šokolado drožlių;
250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
50 g cukraus, gvazdikėlių, cinamono ar čili pipiro.
Gaminimas:
Grietinėlę pakaitinkite, sudėkite pasirinktus prieskonius, uždenkite ir palikite pritraukti.
Po 15 min. grietinėlę vėl pakaitinkite iki ji užvirs, prieskonius nukoškite, suberkite cukrų ir šokolado drožles, stipriai maišykite šluotele, kol susiformuos puta ir pakvips karštuoju šokoladu.
Patiekite mažuose espreso kavos puodeliuose ir mėgaukitės vaikystės kvapais.