Juodą šokoladą mėgstanti Beata prie jo pratina ir vaikus (karšto šokolado receptas)

„Šokoladas – tai širdies maistas“, – įsitikinusi Beata Nicholson. Pasak jos, kiekvienas, norėdamas pasilepinti, turėtų nepamiršti šio saldėsio. Šokolade daug antioksidantų, aktyvumą skatinančio kofeino, jis taip pat padeda nusiraminti, suteikia laimės jausmą. Daugelis dietologų įsitikinę, kad gabalėlis šokolado nepakenks ir figūrai. Net priešingai. Tiems, kurie mėgsta saldumynus, tačiau rūpinasi kūno linijos, jis taps daug maistingesniu užkandžiu nei bandelės ar riebūs pyragaičiai.

„Šokoladas – tai širdies maistas“, – įsitikinusi Beata Nicholson.<br>R. Neverbickas
„Šokoladas – tai širdies maistas“, – įsitikinusi Beata Nicholson.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Apr 14, 2013, 7:38 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:41 AM

„Šokoladą valgau nedideliais kiekiais, tačiau visuomet renkuosi kokybišką. Dažniausiai – juodą. Jis daug vertingesnis“, – įsitikinusi Beata. Prie tamsaus šokolado ji pratina ir vaikus. „Jiems, kaip ir daugeliui, labai patinka pieniškas. Jame daugiau cukraus, jis greičiau tirpsta burnoje“, – sakė ji pabrėždama, kad juodam karčiajam šokoladui reikia subręsti, todėl jį labiau mėgsta tie, kurių skonis geriau išlavintas.

Beatos teigimu, šokoladą galima vartoti ne tik kaip desertą – jis puikiai tinka ir prie sūrių patiekalų. „Labai mėgstu kepti vištą raudonojo vyno padaže. Naudoju ir šiek tiek juodojo šokolado – labai skanu. Tai, rodos, maža smulkmena, bet ji labai praturtina skonį“, – gardžia skonio idėja dalijosi Beata.

Neseniai iš Londono į Vilnių su vyru ir dviem vaikais atsikrausčiusi Beata sako, kad jau po truputį baigia įsikurti naujuose namuose. „Jausmas labai geras. Džiaugiuosi, kad su Tomu priėmėme tokį sprendimą ir nepabijojome kažko keisti“, – sakė ji. Beata įsitikinusi – norint kažką gyvenime pasiekti reikia nebijoti rizikuoti.

Beatos galvoje sukasi ir įvairios idėjos, nauji darbai, projektai, tačiau apie juos pašnekovė kol kas kalba nenoriai – viskam ateis savas laikas.

Beatos tikrojo karšto šokolado receptas

3000 metų šokoladas buvo vartojamas kaip gėrimas. Šiuo ryškaus skonio, sočiu gėrimu mėgavosi imperatoriai ir aukštuomenė.

Jums reikės:

110 g „Beatos virtuvės“ šokolado drožlių;

250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);

50 g cukraus, gvazdikėlių, cinamono ar čili pipiro.

Gaminimas:

Grietinėlę pakaitinkite, sudėkite pasirinktus prieskonius, uždenkite ir palikite pritraukti.

Po 15 min. grietinėlę vėl pakaitinkite iki ji užvirs, prieskonius nukoškite, suberkite cukrų ir šokolado drožles, stipriai maišykite šluotele, kol susiformuos puta ir pakvips karštuoju šokoladu.

Patiekite mažuose espreso kavos puodeliuose ir mėgaukitės vaikystės kvapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.