L. Šurnaitę-Kairienę nustebintų nebent šokoladas su ikrais, o B. Lavickienę – cepelinas šokolado padaže

„Desertų valgymas nėra susijęs su jų gamyba. Juos turi pagaminti kas nors kitas. Nesvarbu, kas. Gali būti nors ir vergai Afrikoje. Bet turėtų atnešti ant gražios lėkštutės“, – juokėsi saldumynus itin mėgstanti Birutė Lavickienė. Pasak jos, šokolado valgymas turi teikti malonumą, todėl labai svarbus tiek jo skonis, tiek estetinė išvaizda. Moteris tikino, kad kai burnoje tirpsta gardus šokoladas, apie kalorijų skaičiavimą galvoti norisi mažiausiai.

L. Šurnaitę-Kairienę nustebintų nebent šokoladas su ikrais, o B. Lavickienę – cepelinas šokolado padaže.<br>V. Balkūnas
L. Šurnaitę-Kairienę nustebintų nebent šokoladas su ikrais, o B. Lavickienę – cepelinas šokolado padaže.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:30 AM

Jai paantrino ir televizijos laidų vedėja Lavija Šurnaitė-Kairienė. Nors ji ne kartą buvo užsiminusi, kad saldumynus gyvenime ne retai iškeičia į gardų kepsnį, šokolado, sako, atsisakyti neketinanti. „Jau geriau atsisakau bandelių ir tortų, bet negailiu sau pusės plytelės šokolado“, – pasakojo Lavija.

Ji prisiminė, kaip vaikystėje tėtis atveždavo dideles plytas šokolado, kurio užtekdavo ne tik jai, bet ir visiems draugams. „Mano vaikystėje šokoladas tiesiogine to žodžio prasme voliodavosi ant grindų. Atrodo, tai turėjo būti vaikų mėgstamas dalykas, tačiau juo per daug nesižavėjau. Kai nebenorėdavau, bandydavau sušerti jį šuniui, tačiau šis irgi neėsdavo“, – apie savo kadaise darytas išdaigas pasakojo Lavija ir patikino besidžiaugianti, kad šuo nesusigundė jos siūlomu skanėstu - keturkojams net ir mažos dozės šokolado gali būti mirtinai nuodingos.

Pabandžiusios įvardinti savo mėgstamus desertus, pašnekovės užsiminė turinčios vieną gardų šokolado suflė, kuris gaminamas su pasukomis. „Sunku nupasakoti jo skonį. Turime vieną vietą, kurioje nuolat jį perkame, labai skanu“, – juokėsi jos.

Lavija tikino mėgstanti išbandyti naujus skonius. Jai patinka, kai šokoladas pateikiamas kaip nors netikėtai: su druska, pipirais, aštriais prieskoniais. „Nežinau, kokių originalių ingredientų dar galima tikėtis. Būtų įdomu paragauti su kokias nors ikrais, tačiau gal jau tokių ir yra? – juokėsi ji. – Kartais stebiuosi, kaip galima valgyti šokoladinius padažus prie mėsos patiekalų, tačiau kai kur tai – labai įprasta.“

Tuo tarpu kulinarinių eksperimentų nebijanti Birutė tikino, kad nustebtų nebet šokolade patiektu cepelinu. „Čia tai būtų naujiena! Tačiau juk improvizacijai ribų nėra“, – juokėsi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.