Arbata išlieka populiariausias britų gėrimas

Britai per dieną išgeria

Britų arbatos gėrimo įpročių tyrimas parodė, kad per dieną jie išgeria 11 mln. galonų (apie 50 mln. litrų) šio gėrimo, ir beveik ketvirtadalis jų per dieną jos suvartoja mažiausiai po penkis puodelius.<br>V. Ščiavinskas
Britų arbatos gėrimo įpročių tyrimas parodė, kad per dieną jie išgeria 11 mln. galonų (apie 50 mln. litrų) šio gėrimo, ir beveik ketvirtadalis jų per dieną jos suvartoja mažiausiai po penkis puodelius.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-04-23 18:44, atnaujinta 2018-03-07 20:21

Naujausias britų arbatos gėrimo įpročių tyrimas parodė, kad per dieną jie išgeria 11 mln. galonų (apie 50 mln. litrų) šio gėrimo, ir beveik ketvirtadalis jų per dieną jos suvartoja mažiausiai po penkis puodelius.

Tuo tarpu, nepaisant spartaus kavinių tinklo plitimo Britanijoje, kavos per dieną britai išgeria tik 70 mln. puodelių.

Vienas iš penkių apklaustųjų sako, kad be savo rytinio gėrimo jie net negali pradėti dienos.

Maža to, daugelis britų yra savo įpročių vergai ir visada stengiasi gerti iš to paties puodelio. Be to, daugiau nei pusė jų prisipažįsta, jog jų arbatos gėrimo ritualai nesikeičia jau daugelį metų.

Daugelis renkasi tamsesnę ir stipresnę arbatą, mažiau kam ji patinka silpnesnė ir su daugiau pieno.

Vis tik arbatiniuose plikoma arbata tampa vis didesne retenybe ir populiarumu nusileidžia arbatos maišeliams - tik vienas iš penkių britų arbatą gaminasi tradiciniu būdu.

Apklausa, kurioje dalyvavo 2 tūkstančiai respondentų ir buvo atlikta vyresnių žmonių labdaros organizacijos WRVS užsakymu, turėjo parodyti, jog puodelis kvapnios arbatos ir prie jo užsimezgęs pokalbis gali padėti palengvinti vienatvę.

Didžiosios Britanijos Arbatos tarybos pirmininkas Williamas Gormanas yra įsitikinęs, jog arbatos populiarumą britų visuomenėje užtikrino jos nauda sveikatai.

„Kai pagalvoji, kas sudaro sveiką gyvenimo būdą, prisimeni arbatą“, - sakė jis.

„Ji atpalaiduoja raumenyną, yra puikus drėkinimo šaltinis, nes susideda iš 99 procentų vandens, be to dar turi kofeino, kurio yra ir kavoje“, - sakė jis interviu laikraščiui „Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.