Švęskime pavasarį su ridikėliais

Netradicinių sprendimų nuolatos ieškanti kulinarijos loftas „Čiop Čiop“ švenčia pagaliau į virtuvę atėjusį pavasarį ir ragina suskubti pasimėgauti pavasarinėms daržovėms. Pavasariniam virtuvės vakarėlių meniu ypatingą dėmesį skyrusi šparagams ir ridikėliams, kulinarijos lofto komanda dalinasi naudingais patarimais, kaip atrasti daugiau ridikėlių skonio spalvų, praturtinant savo patiekalus.

Norėdami turtingesnio ridikėlių skonio, marinuokite juos su česnaku, actu, šviežiomis žolelėmis, druska ir šviežiai grūstais pipirais.
Norėdami turtingesnio ridikėlių skonio, marinuokite juos su česnaku, actu, šviežiomis žolelėmis, druska ir šviežiai grūstais pipirais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:52 PM

Kuo mažiau laiko praėjo nuo ridikėlių nuskynimo, tuo daugiau juose išlikę aitrumo. Beje, ridikėlių lapus galima panaudoti gaminant karštus patiekalus, sriubas, padažus.

Ridikėliai puikiai dera su daugeliu pieno produktų, kurių švelnus skonis ir konsistencija suteikia atsvarą ridikėlių traškumui bei lengvam kartumui. Pavyzdžiui tarkuotus ridikėlius sumaišius su grietine, šviežiomis žolelėmis bei kitais prieskoniais, gausime gaivų padažą, ypač tinkantį prie žuvies ir mėsos patiekalų, keptų ant atviros ugnies.

Plonai pjaustytų ridikėlių grėžinėlių karpačio gali būti naudojamas kaip garnyras karštiems ir šaltiems patiekalams. Ridikėlius taip pat galima sėkimingai derinti su vaisiais, pavyzdžiui lauke keptą mėsą paskaninti apelsinų ir ridikėlių salsa.

Norėdami turtingesnio ridikėlių skonio, marinuokite juos su česnaku, actu, šviežiomis žolelėmis, druska ir šviežiai grūstais pipirais.

Nors ridikėlius įprasta valgyti termiškai neapdorotus, ridikėliai gali nustebinti nauju skoniu apkepus juos orkaitėje, keptuvėje ar ant atviros ugnies.

Mėgstantiems ridikėliais puošti patiekalus rekomenduojama rinktis įvairių spalvų ridikėlius – baltus, raudonus, violetinius.

„Čiop Čiop“ vadovė Urtė Mikelevičiūtė neabejoja, kad šiemet labiau nei bet kada daugelis yra pasiilgę pavasarinių daržovių skonio, kuriuo dar maloniau mėgautis išmėginant netradicinius sprendimus. Todėl ridikėlių, šparagų ir kitų sezoninių daržovių karaliavimą virtuvėje kulinarijos loftas žymi specialiais virtuvės vakarėliais „Šparagai vs. Ridikėliai“.

Vakarėlių metu gamindami su profesionaliais šefais visi norintys gali ne tik atrasti naujų skonių, bet ir išmokti daugiau įvairių patiekalų bei produktų gaminimo principų.

Specialiai šiems vakarėliams šefas Ronaldas Nagrockis, kilęs karjeros laiptais „Jamie's Italian“ restorane Londone, paruošė ridikėliais, svogūnų laiškais ir žibutėmis nuspalvintą meniu. Šefas Marc d'Erceville, patirtį kaupęs „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Prancūzijoje ir Šveicarijoje, nenusileidžia ir siūlo šparagų, šviežių daržovių bei agurklių gėlių derinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.