Lietuviai lieka ištikimi savo skoniui

Šalies pirkėjų skonis renkantis degtinę nesikeičia. Jau ketverius metus iš eilės populiariausia degtine šalyje tampa bendrovės „Stumbras“ gaminama „Lithuanian vodka“ Auksinė.

Daugiau nuotraukų (1)

„Stumbras“

May 15, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:01 PM

Nuo 2009 metų Lietuvos prekybos įmonių asociacijos kasmet rengiamame konkurse „Populiariausia prekė“ apdovanojami daugiausia pirkėjų dėmesio sulaukiantys produktai. Nors alkoholinių gėrimų grupėje pirmauja užsienio gamintojų prekių ženklai, kalbant apie degtinę, lyderis nesikeičia nuo pat konkurso organizavimo pradžios. Populiariausia 2012 metais pripažintai „Lithuanian vodka“ Auksinei – šis titulas jau ketvirtas iš eilės.

„Pirkėjų įvertinimas pats svarbiausias, todėl didžiuojamės, kad mums pavyksta išlaikyti jų pasitikėjimą. Dedame didžiules pastangas, kad išlaikytume šios degtinės skonį nekintamą, o kokybę – nepriekaištingą“, – sako AB „Stumbras“ rinkodaros direktorius Algirdas Čiburys.

Naujas požiūris į degtindarystę

„Lithuanian vodka“ vertinama dėl išskirtinį skonį suteikiančios specifinės gamybos technologijos. Vien per pastaruosius aštuonerius metus „Lithuanian vodka“ šeimos degtinės gavo 12 tarptautinių medalių prestižinėse parodose JAV, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje.

Šiuo metu prekės ženklu pažymėta degtinė „Lithuanian vodka” kartu yra apibūdinama kaip originali lietuviška degtinė, kurios nacionalinis gamybos išskirtinumas ir geografinė kilmė yra reglamentuota ir saugoma Europos Sąjungos teisės aktų. Unikalu ir tai, kad šis prekės ženklas pagal savo prasmę galėtų būti laikomas bendriniu. Tokių registruotų prekių ženklų nedaug ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

„Lietuviška degtindarystė skaičiuoja šimtmečius. Siekiame išnaudoti per daugelį metų sukauptą patirtį, tačiau kartu stengiamės atsižvelgti į visas naujoves. „Lithuanian vodka“ degtinės gamybos procesams taikomi patys aukščiausi reikalavimai, be to, nuolat ieškome naujų būdų juos dar labiau patobulinti“, – sako AB „Stumbras“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Snieguolė Marciuškienė.

Koja kojon su technologijomis

Būtent nuolatinį tobulėjimą gamintojai laiko svarbiausia savo sėkmės priežastimi. „Ant laurų nemiegam, turimų medalių neblizginam, o siekiam naujų“, – sako A. Čiburys. Pasak jo, kokybės kartelė bendrovėje nuolat keliama: tobulėjant technologijoms, skubama jas išnaudoti. Todėl į „Lithuanian vodka“ prekės ženklą kasmet investuojama iki 2 mln. litų: ši suma išnaudojama pristatant Lietuvai dar šviežias naujoves.

Siekiant išskirtinio skonio, gaminant „Lithuanian vodka“ šeimos degtines taikoma specifinė filtravimo technologija. Ji filtruojama per smėlį, beržo anglis, gryninama per sidabro ir aukso filtrus.

Naujausių sprendimų ieškoma ir siekiant užtikrinti, kad pasirenkamas produktas būtų kokybiškas ir tikras. Vakarų gamintojų sukurti unikalūs, sunkiai padirbami holograminiai lipdukai ženklinimui pirmą kartą Lietuvoje atsirado būtent ant „Lithuanian vodka“ pakuočių.

Modernus dizainas

Ypatingas dėmesys skiriamas ir degtinės pakuotei. Naujausias „Lithuanian vodka“ etiketes kūrė viena garsiausių Europos pakuočių dizaino agentūrų. Ypatingo pirkėjų bei tarptautinės dizaino bendruomenės susidomėjimo sulaukia unikalūs riboto leidimo „Lithuanian vodka“ buteliai, dažnai kuriami bendradarbiaujant su lietuvių menininkais.

Įdomūs faktai apie „Lithuanian vodka“ pakuotę:

· Pirmąsias „Lithuanian vodka“ etiketes ranka piešdavo „Stumbro“ dailininkas;

· 2009 m. etiketes patikėta kurti vienai garsiausių pakuočių dizaino agentūrų Didžiojoje Britanijoje;

· 2011 m. „LT identity“ menininkų kolektyvo sukurta riboto leidimo butelių trilogija pateko į prestižinį „The Dieline“ savaitės geriausiųjų dešimtuką, o grafikas Edvardas Kavarskas už darbą pelnė auksą tarptautiniame konkurse „A‘Design Award and Competition“;

· 2012 m. išskirtinio dizaino riboto leidimo „Black edition“ taip pat pateko į „The Dieline“ savaitės geriausiųjų dešimtuką ir pelnė nacionalinio konkurso „Geras dizainas“ diplomą;

· „Metų prekės ženklas 2012” konkurse „Lithuanian vodka“ šeima apdovanota už originalius dizaino sprendimus.

Šis straipsnis yra užsakyta reklama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.