L. Imbrasienė: „Savo šeimą stengiuosi maitinti sveikai“

Trūksta idėjų, ką paruošti Tėvo dienos šventiniam stalui? Jų pažers nuo ateinančio pirmadienio rodoma „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Siurprizas tėčiui“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

May 24, 2013, 3:04 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:53 AM

Televizijos laidų vedėja Laura Imbrasienė su dešimtmečiu sūnumi Mantu ir jo draugu Pijumi rodys, kaip pasiruošti nesudėtingų patiekalų.

— Dalyvaujate ne pirmame kulinariniame televizijos projekte. Turbūt namuose dažnai sukinėjatės virtuvėje? — paklausiau L. Imbrasienės.

— Tikrai tenka nemažai gaminti. Savo šeimą stengiuosi maitinti sveikai. Kartais valgio ruošimas man yra malonumas.

Darbo dienomis pietaujame atskirai — kas mokykloje, kas mieste. Užtat prie stalo susirenkame savaitgaliais.

— Apie kai kuriuos kulinarus sakoma, kad jie moka iš nieko sukurti puikų patiekalą. O jūs gaminate griežtai pagal receptus ar improvizuojate?

— Kai apima kulinarinė nuotaika ir norisi namiškius ar svečius nudžiuginti ypatingu patiekalu, produktus perku pagal receptą. O kartais tiesiog atidarau šaldytuvą ir ruošiu iš to, ką randu.

— Iš kur semiatės idėjų?

— Esu prisipirkusi nemažai kulinarijos knygų. Išbandau kokį receptą, jei patinka, užsikabinu ir patiekalą ruošiu tol, kol namiškiams neatsibosta. Mano mama mėgsta kaupti skanias idėjas ir jomis nuolat dalijasi su manimi.

— Kokį patiekalą labiausiai mėgstate ruošti?

— Jų yra daug. Patinka svogūnų pyragas su sūriu. Kepu skanius ir lengvus varškės, obuolių pyragus. Anksčiau mokėjau iškepti nuostabų medaus tortą, kurio receptą sužinojau iš pusbrolio močiutės, tačiau dabar negaliu prisiminti visų sudedamųjų dalių.

— Jūsų sūnus Mantas mėgsta ruošti valgį?

— Berniukas turi mokėti pasiruošti valgyti. Sakoma, kad vyrai yra geresni kulinarai už moteris.

Mantas noriai gamina. Jau dabar pusryčiams kiaušinienę išsikepa, o koldūnus ar makaronus moka išsivirti nuo antros klasės.

— Ar lengva paruošti Kijevo kotletus?

— Visuomet norėjau pabandyti, nes namie dar nesu ruošusi. Nors iš pirmo žvilgsnio taip neatrodo, juos pagaminti lengva. Mums su sūnumi ir jo draugu puikiai pavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.