Atskleistas milijardieriui R. Bransonui rengiamos vakarienės valgiaraštis

Garsiausia Lietuvoje kulinarų trijulė – „Virtuvės mitų griovėjai“ – intensyviai ruošiasi jau šį savaitgalį vyksiančio lyderystės forumo „Forum One“ uždarymo vakarienei. Sekmadienio vakarą tiesiai iš konferencijos į Kauno Rotušę ragauti autentiškų lietuviškų patiekalų susirinks įvairiatautė garbingų svečių publika: britų milijardierius seras Richardas Bransonas, „Angry Birds“ žaidimo guru suomis Peter Vesterbacka, grupės „Scorpions“ lyderis vokietis Rudolfas Schenkeris ir dar per 40 kitų forumo pranešėjų, renginio partnerių, Lietuvos verslo lyderių.

„Virtuvės mitų griovėjai“ sudarė specialų valgiaraštį milijardieriui serui Richardui Bransonui.<br>T. Bauras
„Virtuvės mitų griovėjai“ sudarė specialų valgiaraštį milijardieriui serui Richardui Bransonui.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 6:27 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:10 AM

„Tai, ko gero, bus pati prabangiausia Lietuvoje organizuota vakarienė, pristatanti lietuviškos virtuvės tradicijas. Jai pasiruošti reikia ir laiko, ir pastangų. Pagal sudarytą išskirtinį meniu iš ūkininkų užsakyti patiekalams reikalingi ingredientai, tokie kaip unguriai ar danielių mėsa, dalį daržovių skinsime iš „Virtuvės mitų griovėjų“ daržo, ankstyvą medų kopinėsime iš mūsų avilių, patys miške rinksime valgomas samanas. Be to, vakarienei specialiai sukomplektuoti ir į Lietuvą atsiųsti prabangūs „iittala“ indai, kurie bendrai verti apie 70 tūkstančių litų“, – pasakojo kulinaras Alfas Ivanauskas.

Vienas iš „Forum One“ iniciatorių verslininkas Vladas Lašas sakė, kad užmanymas surengti lietuvišką vakarienę būtent su „Virtuvės mitų griovėjais“ kilo siekiant naujai pristatyti mūsų šalį tokiai įvairiatautei auditorijai.

„Po dviejų dienų idėjų puotos forume, šios vaišės, tikiuosi, bus kaip desertas – dar vienas malonus įspūdis, kurį po intensyvių susitikimų, paskaitų ir pokalbių iš mūsų šalies išsiveš garbingiausi forumo svečiai. Man, kilusiam iš Kauno, džiugu ir tai, kad miesto vadovai įvertino šio įvykio svarbą, todėl turime galimybę vakarienei svečius pakviesti į pačią miesto širdį – Kauno Rotušę,” – sakė V.Lašas.

Vakarienės meniu sudarytas vadovaujantis lietuvių virtuvės tradicijomis, kurios bus pristatomos moderniai ir stilingai. „Mes apsiėmėme ne tik sukurti patiekalus ir organizuoti vakarienę, bet ir konceptualiai dekoruoti stalą bei renginio svečiams pristatyti kiekvieną patiekalą taip, kad jie turėtų progą pažinti ir kuo geriau suprasti, kuo ypatinga mūsų šalies virtuvė”, - sakė Alfas.

Vakarienėje iš penkių dalių bus patiekiami trijų rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir desertas. Visi patiekalai bus derinami su trim vynais, kuriuos išrinko kompanijos „Liviko“ gėrimų ekspertai: prancūzišku „La Grand Noir Chardonnay”, ispanišku „Bodega Aster 1 Reserva” ir čilietišku „Cono Sur Reserva Syrah”. Vietoje įprasto aperityvo – šampano, svečiai bus pasitikti modernia jo alternatyva – gaiviu, sodos vandens burbuliukais prisodrintu kokteiliu „Grey Goose Le Fizz” su premium klasės „Grey Goose” degtine, pagardinta  medumi, mėtos lapais ir citrina. 

Pasitikimo užkandis – visiems žinomas, stilingai patiektas šviežias agurkėlis ir pirmojo sodo medus. Pirmam šaltam užkandžiui garbingiems svečiams bus patiektas vyšnių dūmuose rūkytas ungurys su įvairių spalvų burokėliais, anties tryniu, krienų putomis, žolelių aliejumi ir juodos duonos traškučiais.

Karštam užkandžiui svečiai ragaus troškintos veršienos žandenomis su kvietinėmis kruopomis, miško grybais, salierų putėsiais ir skrudintomis samanomis. Ypatingiausias iš visų bus pagrindinis patiekalas – keptas danielius, patiekiamas su jaunomis bulvytėmis, troškintais svogūnais, skudintais lazdyno riešutais, petražolių koše, pastarnokų putėsiais ir džiovintų baravykų pudra.

Galiausiai, desertui bus skanaujamas cilindro formos medaus tortas su džiovintų slyvų šerbetu, šviežiomis sezoninėmis uogomis, „Žagarės” trauktine ir avių pieno jogurto koralu. Vakaro pabaigai – maža nuodėmė vakarienės koncepcijai – specialiai paruošta itališka „Pellini“ kava.

Vakarienės stalas bus dekoruojamas lietuviško miško tematika: samanomis, šakomis ir uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.