Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu ir skrebučiais

Kulinarijos tinklaraštininkų vakarėlio receptai: šį kartą portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome pasigaminti atvėsintą keptų paprikų ir pomidorų sriubą su cinamonu ir skrebučiais (recepto autorė Sandra M. - Little World).

Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu ir skrebučiais.<br>J. Mižutavičiūtė
Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu ir skrebučiais.<br>J. Mižutavičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:37 AM

4 porcijoms (700-800 ml) reikės:

10 vidutinio dydžio pomidorų;

4 raudonųjų paprikų;

maždaug 3-4 arbatinių šaukštelių cinamono;

druskos ir grūstų juodųjų pipirų;

alyvuogių aliejaus kepimui;

šviesi duona;

bazilikai;

Gaminimas:

Pomidorai ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, pabarstomi druska ir pipirais, viskas sumaišoma su pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir išdėliojama ant 2 kepimo skardų. Kepama apie 40 min 200 laipsnių temperatūroje.

Daržovėms iškepus, jos susmulkinamos plakikliu iki vientisos masės, beriamas cinamonas. Gauta masė pertrinama per sietelį ir praskiedžiama šlakeliu vandens. Išpilstoma į stiklines.

Sriuba gali būti patiekiama su gruzdinta šviesia duona, įtrinta bazilikais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.