4 porcijoms (700-800 ml) reikės:
10 vidutinio dydžio pomidorų;
4 raudonųjų paprikų;
maždaug 3-4 arbatinių šaukštelių cinamono;
druskos ir grūstų juodųjų pipirų;
alyvuogių aliejaus kepimui;
šviesi duona;
bazilikai;
Gaminimas:
Pomidorai ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, pabarstomi druska ir pipirais, viskas sumaišoma su pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir išdėliojama ant 2 kepimo skardų. Kepama apie 40 min 200 laipsnių temperatūroje.
Daržovėms iškepus, jos susmulkinamos plakikliu iki vientisos masės, beriamas cinamonas. Gauta masė pertrinama per sietelį ir praskiedžiama šlakeliu vandens. Išpilstoma į stiklines.
Sriuba gali būti patiekiama su gruzdinta šviesia duona, įtrinta bazilikais.
Skanaus!