Vasariški G. Gurevičiūtės receptai vegetarams

Vasara – metas, kai skrandį norisi palepinti sveikais ir gaiviais užkandžiais. Neretai daugelis stengiasi sumažinti suvalgomos mėsos kiekį, renkasi mažiau kaloringą ir lengvai virškinamą maistą. Tai, kad vegetarai valgo tik vaisius ir daržoves, – mitas. Jų mitybos racione galima rasti ir riešutų, ir sūrio, įvairių prieskoninių žolelių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-01 14:12, atnaujinta 2018-03-05 01:17

Lietuvos vegetarų asociacijos prezidentė Gintarė Gurevičiūtė su lrytas.lt skaitytojais pasidalijo keliais pačios mėgstamais vasariškais receptais. Patiekalų receptai tikslių proporcijų neturi, todėl galite ruošti pagal skonį.

Rytietiški makaronai su sojų varškės sūriu

Jums reikės:

* sojų vaškės sūrio (tofu); * cukinijos; * paprikos; * baklažano; * pievagrybių; * raudonųjų svogūnų; * alyvuogių aliejus; * česnako; * aštraus saldžiarūgščio padažo; * sojos padažo; * ryžių miltų makaronų; * skrudintų sezamo sėklų aliejaus; * skrudintų sezamo sėklų; * marinuoto imbiero; * kelių kalendros lapelių.

Kaip gaminti?

Užpilkite makaronus verdančiu vandeniu, palikite kelias minutes pastovėti, kol paruošite padažą.

Į įkaitintą alyvuogių aliejų sudėkite dideliais kubeliais supjaustytą sojų varškės sūrį, apkepkite. Paruoškite daržoves: paprikas, cukinijas, baklažanus supjaustykite šiaudeliais, grybus ir svogūnus – skiltelėmis. Viską sudėkite į keptuve, dar porą minučių pakepinkite kartu su sūriu.

Užpilkite sojos padažą, troškinkite maždaug minutę, sudėkite išbrinkusius makaronus, pagardinkite aštriu saldžiarūgščiu padažu. Viską gerai išmaišykite.

Patiekalą pagardinkite skrudintų sezamo sėklų aliejumi, pabarstykite sezamo sėklomis, papuoškite kalendros lapeliais bei marinuotu imbieru.

Mocarelos salotos

Jums reikės:

* mocarelos sūrio; * pomidorų; * gražgarstės salotų (rukola); * juodųjų alyvuogių; * saulėje džiovintų pomidorų; * kedro riešutų; * šviežių bazilikų; * alyvuogių aliejaus; * balzamiko padažo; * sojos padažo; * česnako; * šviežios itališkos duonos (čiabatos).

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite salotų užpilą. Atskirame indelyje sumaišykite vienodą kiekį sojos padažo ir balzamiko acto, šiek tiek daugiau įpilkite alyvuogių aliejaus. Pagal skonį įpjaustykite česnako ir naudodami smulkintuvą viską sutrinkite, kol padažas taps vientisa mase.

Mocarelos sūrį ir pomidorą padalinkite į 4-5 dalis, jas išdėliokite lėkštėje atskirdami baziliko lapeliais. Lėkštės centre sudėkite gražgarstės salotas, ant jų – šiaudeliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, juodąsias alyvuoges. Apšlakstykite anksčiau paruoštu užpilu. Galiausiai pabarstykite kedro riešutais ir patiekite su itališka duona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.