Populiariausi paplūdimio gėrimai

Pirmasis. Pina Colada, Puerto Rikas

Pristatome populiariausius paplūdimio gėrimus.<br>123rf
Pristatome populiariausius paplūdimio gėrimus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Sep 15, 2022, 5:18 PM

Ananasų, kokosų ir romo derinys mažiausiai šimtą metų buvo itin populiarus Karibuose, kuomet Ramonas „Monchito“ Marrero, Puerto Riko Karibų paplūdimio baro (dabar vadinamas „Oasis Bar“) barmenas, pagamino šį gėrimą 1950 metais naudodamas kokoso kremą. Šiuo metu šis kokteilis populiarus visame pasaulyje, tačiau skaniausias Puerto Rike, ypač paplūdimyje ar prie baseino.

Antrasis. Kaipirinja. Brazilija

Gaminama su cukrumi, laimu ir cachaca – spirituoto iš cukranendrių sulčių išgaunamu gėrimu – kaipirinja yra labai populiari visose Brazilijos pajūrio kavinėse. Netgi vietiniai šį gėrimą dažnai įmaišo į kitus. Kaipirinja gali būti patiekiama su populiariausiais regiono vaisiais, pavyzdžiui, anakardžiais, atogrąžų vaisiais, mangais ar kiviais.

Trečiasis. Mai-Tai. Polinezija

Polinizietiškos aplinkos bare Kalifornijoje paragavęs romo, apelsinų likerio, oršado sirupo (padaryto iš migdolų) ir laimo kokteilio, taičio tautybės svečias tarė: „maita`i ro`a`ae“ frazę, reiškiančią „puiku“, „nuostabu“. Taigi, dėka panašiai skambančios frazės mai-tai, kokteilis ir įgavo dabartinį pavadinimą. Mai-tai buvo labai populiarus filme „Blue Hawaii“ ir tapo pagrindiniu kokteiliu egzotiškų gėrimų baruose.

Ketvirtasis. „Red stripe“ alus. Jamaika

„Red stripe“ alus atpažįstamas kaip Jamaikos tautinis simbolis, kai 1962 metais sala tapo nepriklausoma nuo Didžiosios Britanijos. Tačiau vienas kolonistas nepriklausomybės datą pasiūlė pakeisti į 1928-uosius, kuomet saloje buvo pirmą kartą pagamintas alus. Šiuo metu ši alaus rūšis yra viena populiariausių Karibuose.

Penktasis. Daiquiri. Kuba

Dėka romo, laimo ir cukraus, šis trio tapo artimų regionų kokteilių pagrindu. Gėrimas pavadintas netoli Santjago, Kuboje, esančios salos garbei, pirmasis daiquiri buvo išrastas kelių amerikiečių inžinierių, kurie dirbo būtent toje saloje ir kurių džino atsargos greitai baigdavosi. Tarp amerikiečių šis gėrimo tipas labiau priimtinas atšaldytas ir su vaisių skoniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.