Liesas pienas tukina?

Priimta manyti, kad gerdami liesą pieną, gauname ne tik visus mums reikalingus vitaminus, bet ir nedidel5 kiekį kalorijų. Tačiau ar tai tiesa?

Vienoje lieso kakavinio gėrimo stiklinėje yra 158 kalorijos, o natūralaus pusriebio pieno stiklinėje yra 122 kalorijos.<br>123rf
Vienoje lieso kakavinio gėrimo stiklinėje yra 158 kalorijos, o natūralaus pusriebio pieno stiklinėje yra 122 kalorijos.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:55 AM

Liesas pienas, kaip žinia, pasižymi mažesniu kalorijų skaičiumi, tačiau Bostono vaikų ligoninės tyrimų vadovas Davidas Ludwigas ir Harvardo visuomeninės sveikatos apsaugos mokyklos daktaras Walteris Willettis tikina, jog gėrimų su žemesniu kalorijų skaičiumi vartojimas negarantuoja, kad pasisavinsime mažiau kalorijų.

Specialistai teigia, jog tyrimai nepatvirtino fakto, kad vartodami liesą pieną galime greičiau sulieknėti, nes sumažindami riebaus maisto porcijas priverčiame organizmą jas kompensuoti daugiau valgydami ar gerdami.

Ankstesni tyrimai įrodė, kad žmonės, kurie gėrė žemesnio kaloringumo pieną, buvo linkę į viršsvorį.

Profesorius Markas Danielis DeBoeris teigia: „Mes norėjome išsiaiškinti, ar vaikai, gerdami pusriebį arba riebų pieną ir taip gaudami daugiau kalorijų, jaučiasi fiziškai stipresni. Atlikę tyrimus mes buvome nustebinti, nes išsiaiškinome, jog tie vaikai, kurie gėrė liesą pieną (1 proc riebumo), turėjo daugiau energijos ir jautėsi žvalesni, negu tie, kurie vartojo 2 ar daugiau procentų riebumo produktą.“

Dauguma gamintojų stengiasi parduoti pieno produktus su sumažintu kalorijų skaičiumi. Vis dėlto šiuose pieno produktuose yra didesnis cukraus kiekis.

Vienoje lieso kakavinio gėrimo stiklinėje yra 158 kalorijos, o natūralaus pusriebio pieno stiklinėje yra 122 kalorijos.

Daktaras D. Ludwigas tikina: „Šiomis dienomis tapo labai populiaru gerti sumažinto riebumo pieną ir jo gėrimus, nepaisant to, kokios gali būti šių produktų vartojimo pasekmės.“

Neturėtume pamiršti ir tyrimų rezultatų, kurie parodė, jog liesas pienas suteikia mažiau maistingųjų medžiagų taip reikalingų mūsų organizmui.

Parengė Jurgita Linkevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.