Beatos uogienių virimo pamoka: uogienė „Asorti“

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ragina visus kuo greičiau lėkti į turgų ar sodą ir prisipirkus ar prisiraškius uogų virti uogienes.

Beatos uogienių virimo pamoka: uogienė „Asorti“.<br>Asmeninio albumo
Beatos uogienių virimo pamoka: uogienė „Asorti“.<br>Asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-15 12:27, atnaujinta 2018-03-03 01:15

Tiems, kas tai darys pirmą kartą, visas baimes padės įveikti Beatos video pamoka. Na o jau patyrę uogienių virėjai čia ras naudingų patarimų ir naujų receptų.

„Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė – tai „mamiškas“ švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Nesvarbu, kokia kokybiška bebūtų pirktinė uogienė, ten nerasite tiek aruodų meilės ir naminio džiugesio, - sako Beata. - O dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių! Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją“.

Taigi įžanga padaryta, o dabar apie uogienių virimo video pamoką. Į uogienę „Asorti” dedam 2 kilogramus įvairių uogų ir 1 kilogramą cukraus uogienėms. Išeina nuostabi, gardi, tiršta uogienė. Jei naudosite paprastą cukrų, norėdami, kad uogienė būtų tinkamo tirštumo – dėkite 2 kg cukraus, 2 kg uogų, virkite ne 10, o 30 minučių.

Nors verdant pradžioje uogienė atrodys per skysta, tačiau ji sutirštės vos atšalusi! Filmuke taip pat pamatysite metodą, kaip patikrinti ar uogienė jau pakankamai sutirštėjusi. Žiūrime filmukus ir kaičiame puodus!

Uogienė „Asorti“

Jums reikės:

· 2 kg įvairiausių uogų (šįkart naudojau braškes, avietes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, mėlynes, agrastus)

· 1 kg cukraus uogienėms

· 1,5 šaukšto vanilinio cukraus

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.