Palepinkite savo skrandį: traškūs bananai tešloje

Prasidėjo savaitgalis, o tai reiškia, jog turėsime laiko pastoviniuoti virtuvėje ir pagaminti dar vieną šedevrą. Štai paprastas, greitas ir labai gardus receptas tingiems savaitgalio vakarams su šeimyna.

Bananus tešloje gali pasigaminti net ir didžiausi tinginiai.<br>123rf
Bananus tešloje gali pasigaminti net ir didžiausi tinginiai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:20 PM

Bananams tešloje reikės:

• Bananų

• 100 g kukurūzų miltų

• 30 g kvietinių miltų

• Aliejaus

• Sezamo sėklų;

• Kokoso drožlių;

• Druskos bei cukraus;

Pradėkime nuo tešlos: kukurūzų miltus reikia sumaišyti su kvietiniais miltais, įberti sezamo sėklų bei kokoso drožlių. Visą mišinį užpilkite vandeniu. Pilkite iš akies, tačiau tešla turi būti ganėtinai tirštos konsistencijos. Pagal skonį pagardinkite cukrumi bei druska.

O kaip gi bananai? Bananus nulupkite bei supjaustykite į 3 dalis. Pamerkite juos į tešlą ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol apsitrauks traškia plutele.

Ištraukus bananus iš keptuvės gali atrodyti, jog juos valgant aliejus varvės pro burną. Kad to išvengtumėte, sudėkite bananus ant popierinio rankšluosčio - jis sugers riebalų perteklių.

Kas beliko? Apibarstyti bananus norimo skonio pabarstukais arba cukraus pudra ir patiekti. Juos galite valgyti vienus arba pagardinti norimo skonio ledais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.