Bananams tešloje reikės:
• Bananų
• 100 g kukurūzų miltų
• 30 g kvietinių miltų
• Aliejaus
• Sezamo sėklų;
• Kokoso drožlių;
• Druskos bei cukraus;
Pradėkime nuo tešlos: kukurūzų miltus reikia sumaišyti su kvietiniais miltais, įberti sezamo sėklų bei kokoso drožlių. Visą mišinį užpilkite vandeniu. Pilkite iš akies, tačiau tešla turi būti ganėtinai tirštos konsistencijos. Pagal skonį pagardinkite cukrumi bei druska.
O kaip gi bananai? Bananus nulupkite bei supjaustykite į 3 dalis. Pamerkite juos į tešlą ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol apsitrauks traškia plutele.
Ištraukus bananus iš keptuvės gali atrodyti, jog juos valgant aliejus varvės pro burną. Kad to išvengtumėte, sudėkite bananus ant popierinio rankšluosčio - jis sugers riebalų perteklių.
Kas beliko? Apibarstyti bananus norimo skonio pabarstukais arba cukraus pudra ir patiekti. Juos galite valgyti vienus arba pagardinti norimo skonio ledais.