Indonezietiški vištienos iešmeliai su riešutų ir čili padažu (receptas)

Kas keliavo po Aziją, žino, ką reiškia „satay“ arba „satė“. Tai plonyčiai žarijose keptos mėsos iešmeliai, paprastai parduodami gatvėje. Nors tai tradicinis Indonezijos patiekalas, „satay“ gausu ir Malaizijos, Tailando, Filipinų gatvėse, virtuvėse ir restoranuose. Ant iešmelių veriama ožkiena, kiauliena, vištiena, o būtinas indonezietiškas akcentas – tai tirštas, salstelėjęs, puikiai subalansuoto skonio riešutų sviesto padažas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Aug 9, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:20 AM

„Satay“ receptų – galybė, o šį patiekalą paruošti ir juo mėgautis labai paprasta. Tik žvilgtelėkite į produktų sąrašą ir įsitikinsite, kad visų komponentų, reikalingų šiam azijietiškam gardumynui, nesunkiai rasite azijietiškų maisto produktų skyriuje. Viena svarbi detalė: mes pratę mėsą, veriamą ant iešmelių, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais, o indoneziečiai ją pjausto ilgomis juostelėmis (apie 2 cm pločio) ir perveria šią juostelę „banguojant“ ant bambukinio prieš tai pusvalandį vandenyje išmirkyto iešmelio. Išmirkius medinį iešmelį vandenyje, kepama mėsa prie jo neprilimpa. Suvertą mėsą, apteptą paprastu prieskonių ir aliejaus mišiniu, galima kepti kepsninėje, bet taip pat ir paprastoje keptuvėje arba ant grotelių.

Indonezietiški vištienos iešmeliai su riešutų ir čili padažu (4 asm.)

Reikės:

700 g vištienos krūtinėlių be odos;

1 šaukšto augalinio aliejaus;

1/2 šaukštelio ciberžolės;

1 šaukštelio malto kumino.

Padažui:

90 g riešutų sviesto;

140 ml kokosų pieno;

1 susmulkintos česnako skiltelės;

1 raudono supjaustyto čili pipiro be sėklų;

1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies;

2 šaukštelių žuvų padažo;

2 šaukštelių indonezietiško saldaus sojos padažo;

1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių.

Pateikimui:

virtų ryžių;

šviežių kalendrų lapų;

žaliosios citrinos griežinėlio.

Vištieną supjaustome maždaug 2 cm pločio juostelėmis ir suveriame ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių.

Mažame puodelyje sumaišome aliejų su ciberžole ir kuminu ir teptuku aptepame sumautus vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Padedame į šaldytuvą pusvalandžiui, kad susigertų prieskoniai.

Kepame kepsninėje arba keptuvėje iš abiejų pusių, kol vištiena iškepa (apie 8–10 min).

Visus ingredientus padažui sudedame į nedidelį puodą ir maišant kaitiname. Išjungiame ugnį prieš pat užverdant. Padažą patiekiame šiltą, kartu su virtais ryžiais, kalendromis ir žaliosios citrinos griežinėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.