Druskininkuose prasidėjo Sūrių festivalis

Šieno virvės perkirpimu šeštadienio popietę Druskininkuose, kiemelyje prie kavinės „Velveti”, prasidėjo pirmasis Lietuvos sūrių festivalis.

Druskininkuose - pirmasis Lietuvos sūrių festivalis.<br>R.Sadausko-Kvietkevičiaus nuotr.
Druskininkuose - pirmasis Lietuvos sūrių festivalis.<br>R.Sadausko-Kvietkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Romas Sadauskas-Kvietkevičius

Aug 10, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:51 AM

Šventės atidarymą paskelbusi etnologė ir dzūkiškų dainų atlikėja Veronika Povilonienė apgailestavo, kad sūris retokai minimas senosiose lietuvių liaudies dainose, bet gerokai dažniau - pasakose ir sakmėse.

Vienas iš festivalio organizatorių Audrius Jokubauskas kvietė druskininkiečius ir kurorto svečius apsilankyti festivalyje, vaišindamas juos savo paties pagamintu avies sūriu. Į šventę jo atsigabentos avys ganėsi čia pat, miesto centre aptvertoje ganykloje.

Festivalyje dalyvauja sūrininkai iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš Lenkijos ir Latvijos.

Sūrio gamybą festivalio svečiai galės pamatyti, kai iki reikiamos temperatūros įkais kiemelyje pastatytas katilas, o šiuo metu vyksta degustacijos ir kūrybinės dirbtuvės vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.