Bet tik ne ši pankolių sriuba! Ji – tobula šiltam orui, nes yra be galo lengva. Skaičiau, kad šią sriubą savo pacientams gamina visame pasaulyje labiausiai žinoma Mayo klinika, kurioje gydosi žvaigždės ir turtuoliai. Tiršta pankolių sriuba net įtraukta į Mayo klinikos receptų knygelę, kurią gauna dovanų iš klinikos išrašomi pasveikę pacientai. Ji kaip koks dietinis produktas – sveika, lengva ir greitai virškinama. Aš dar pridėčiau, kad be galo paprastai ir greitai pagaminama.
Pati daržovė pankolis – man primena kažką karališko. Na tik pažiūrėkite į jos gracingą figūrą ir žalią lapelių „karūną“ viršuje. Sutikite, be galo fotogeniška daržovė.
O jei jūs pankolius pastebėjote kokiam nors prekybos centre ir neišdrįsote jų pirkti, nes nežinojote, ką su jais daryti, štai ši sriuba galėtų būti jūsų sėkmingas debiutas! Kartu į krepšį parduotuvėje prigriebkite svogūną ir bulvę, ir vakarienę, galima sakyti, jau turit.
Trinta pankolių sriuba
1 didelis pankolis;
1 didelė bulvė;
Pusė svogūno;
0,75 litro vištienos arba daržovių sultinio arba vandens;
Druskos, pipirų;
Šlakelis aliejaus (arba sviesto);
Pankolių sėklų (paskrudinkite trumpai) – dekoracijai.
Pankolį supjaustome, pasilikdami žalias viršūnėles dekoracijai, bulves supjaustome gabaliukais, svogūną susmulkiname. Puode storu dugnu įkaitiname šlakelį aliejaus ir trumpai pakepiname svogūnus, kol jie suminkštėja, bet neparuduoja. Tada į puodą sumetame pankolius ir bulves ir porą minučių pakepiname maišant. Užpilame sultiniu (vandeniu), pasūdome, įberiame pipirų, ir uždengę troškiname 10-15 minučių, kol bulvės suminkštėja (pankoliai per tą laiką tikrai bus pilnai išvirę). Masę sutriname trintuvu ir, jei reikia, dar kartą pašildome. Patikriname, ar pakanka druskos.
Pateikiame papuošiant žaliomis pankolių viršūnėlėmis ir pabarstant skrudintomis pankolių sėklomis.