Smaližės šokėjos S.Saikauskaitės desertas - lengvas ir gardus (receptas)

Saldu, sotu ir greitai. Vasarišką desertą iš maskarponės, kokosų pieno, grietinėlės ir uogų Vilniaus šokių studijos „City Dance“ vadovė Sandra Saikauskaitė (27 m.) vadina karališku. Jam paruošti nereikia daug laiko.

S.Saikauskaitė nė dienos neištvertų be šokolado plytelės. Maskarponės desertas taip pat numaldo jos potraukį prie saldumynų.<br>T.Bauro nuotr.
S.Saikauskaitė nė dienos neištvertų be šokolado plytelės. Maskarponės desertas taip pat numaldo jos potraukį prie saldumynų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Aug 25, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:29 PM

Televizijos šokių projektuose talentą atskleidusi S.Saikauskaitė moka būti kukli. Šokėja kritiškai vertina savo gebėjimus suktis virtuvėje, bet jos paruoštas vasariškas gardumynas dar nieko neapvylė, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Sandra nebijo atvirai prisipažinti: „Esu blogiausia pasaulyje šeimininkė, nes man trūksta laiko ką nors skanaus paruošti. Už mane viską daro draugas Tomas.“

Sotūs ir kaloringi patiekalai Vilniuje gyvenančios šokėjos nevilioja. Ji stengiasi nepriaugti svorio, kad neprarastų vikrumo.

Sandra retai būna namie. O kai tai atsitinka, moteriai gaila laiko užsidaryti virtuvėje ir eksperimentuoti.

Tačiau ji moka žaibiškai paruošti ir kitus nustebinti savo valgiais. Druskininkuose gimusi šokių studijos vadovė į svečius atėjusius draugus vaišina desertais.

„Šokėjai – patys didžiausi smaližiai. Intensyviai treniruojantis organizmui reikia daug angliavandenių – jie teikia energijos.

Todėl visa, kas saldu, man yra skanu“, – prisipažino Sandra.

Be šokolado plytelės Sandra neištvertų nė dienos. Noras sukirsti saldumyną ją dažniausiai užklumpa einant miegoti.

Vos kelias minutes Sandra sugaišta maišydama maskarponę su kokosų pienu. Šiam desertui ypač tinka trintos braškės.

Kai braškių pritrūksta, Sandra naudoja kitas šviežias uogas – mėlynes, serbentus, vyšnias. Nuo to, ar uogos saldžios, ar rūgščios, priklauso saldumyno skonis.

Šiam desertui tinka ir šaldytos uogos, tačiau prieš ruošiant vasarišką desertą jas reikia atšildyti.

Šio gaivaus deserto receptą Sandrai patikėjęs vienas bičiulis užsiminė, kad tai bus tarsi švelnus prisiminimas.

Pastaruosius trejus metus įvairiuose televizijos projektuose dalyvaujanti S.Saikauskaitė neslėpė pasiilgusi ramios vasaros.

„Šok su manimi“, „Šok ir lieknėk“, „Tu gali šokti“, „X Faktorius“, „Chorų karai“ – Sandra negailėjo jėgų šiems projektams. Bet visa tai – jau praeitis.

Šokių projektai – tarsi užburtas ratas. Kuriamas naujas šokis, treniruotės, ruošiamasi filmavimui, filmavimas, grįžti namo po vidurnakčio, poilsiui – tiktai sekmadienis, o ir to dažnai nepakanka atsigauti. Nuo pirmadienio – vėl maratonas, vėl viskas ta pačia tvarka.

Sandra džiaugėsi dabar gyvenanti ne tokiu sparčiu ritmu. Ji nesuka sau galvos, ar dėl to nesumažėjo jos, kaip šokių trenerės, populiarumas.

Ne visi ištveria tokią tylą. Būti viešumoje daugeliui šokėjų tampa savotiška priklausomybe. Vos televizija nusisuka, pripratę prie šlovės ir garbinimo kai kurie šokėjai palūžta – nežino, ką toliau veikti.

Sandra – išimtis, jai negresia nusivylimas ar depresija. Jos draugas Tomas net džiaugiasi: jie galės dažniau leisti vakarus dviese.

Susipažinęs su Sandra vaikinas greitai suprato, kad jam teks prisitaikyti.

Šokėja negalėjo skirti daug laiko savo mylimajam, nes namo sugrįždavo tiktai vidurnaktį.

„Gerą pusmetį žadindavau jį vidury nakties klausdama, kaip sekasi miegoti.

Koks draugas gali tai ištverti?“ – juokavo Sandra.

Šią vasarą S.Saikauskaitė neliko be darbo. Studiją „City Dance“ užplūdo būsimieji jaunavedžiai, prašydami Sandros sukurti išskirtinį šokį, kad galėtų sužibėti per savo vestuves.

Pasirodo, šokti valsą – jau nemadinga, klasika daug kam atsibodusi, norima šiuolaikiškesnės choreografijos, todėl reikia trenerės pagalbos.

Nėra lengva jaunus žmones, pirmą kartą atėjusius į šokių salę, išmokyti rokenrolo ar garsiųjų popdainininko Michaelo Jacksono žingsnelių.

Studijos salėje neretai Sandra pasijunta taip, lyg dirbtų psichologe, o ne choreografe – jai tenka įkvėpti jauniems žmonėms drąsos šokti arba guosti juos, kai kas nors neišeina.

Puikiai vidurinę mokyklą baigusi Sandra bėgo tolyn nuo šokių. Kad tėvai nesikrimstų, Mykolo Romerio universitete studijavo viešąjį administravimą ir ekonomiką, nors tokie dalykai jos netraukė.

Gavusi magistro diplomą Sandra pagal specialybę nedirbo nė dienos. Kai ieškodama darbo prasitardavo, kad šoka nuo šešerių metų, darbdaviai iškart prašydavo pamokyti šokti jų įmonės personalą.

Lengvas desertas – kai norisi ko nors saldaus

Dviem asmenims reikės:

aštuonių šaukštų maskarponės sūrio

poros ar trijų šaukštų kokosų pieno

poros ar trijų šaukštų grietinėlės (jei norima mažiau kalorijų, galima pilti mažiau grietinėlės, daugiau kokosų pieno)

cukraus – pagal skonį

geros saujos uogų – raudonųjų, juodųjų serbentų, vyšnių, mėlynių, gervuogių, aviečių, braškių (jei nėra šviežių uogų, tinka trintos su cukrumi ar šaldytos)

4–5 paprastų kvadratinių sausainių (biskvitiniai sausainiai, vadinamieji „Damų piršteliai“, labiau tinka tiramisu, o ne maskarponės desertui)

Ištrinkite maskarponę su kokosų pienu, grietinėle, įberkite cukraus.

Masė turi šiek tiek sustingti, todėl trumpam dėkite į šaldymo kamerą.

Gardumynui patiekti tinka aukštas stiklinis indas ar keletas jų. Iš pradžių ant dugno berkite sutrupintų sausainių, dėkite sluoksnį atšaldytos masės, galiausiai – uogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.