Per krepšinio varžybas B.Nicholson rekomenduoja kramsnoti daržovių užkandžius (receptas)

Antradienį Vilniuje įsikūrusiame sporto bare „Stars and Legends“ Beata Nicholson pristatė specialų užkandį, skirtą Europos vyrų krepšinio čempionatui. Pasak žurnalistės, geriausias užkandis stebint įtemptas krepšinio rungtynes – tortilijos su daržovių troškiniu ir aštriu pomidorų bei jalapenų pipirų padažu.

Specialaus užkandžio pristatymas.<br>T.Bauro nuotr.
Specialaus užkandžio pristatymas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 27, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:34 PM

„Valgome pilna burna daržoves ir laukiame pergalių“, – juokėsi Beata.

Penktadalis Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių čempionatą, planuoja tai daryti su draugais kavinėse ir baruose. Tai paaiškėjo iš „Sprinter tyrimai“ atliktos apklausos, kurią užsakė skaitmeninė televizija „Viasat“.

Bare su draugais Europos krepšinio čempionatą dažniausiai planuoja stebėti vyrai, taip pat jauniausi respondentai ir didmiesčių gyventojai. 58 proc. lietuvių, žiūrėsiančių „Eurobasket 2013“, darys tai namie su šeima, o 28 proc. – namie su draugais.

Štai prie televizorių ekranų likusiems tautiečiams B.Nicholson rekomenduoja sveikus užkandžius: traškias morkytes ar daržovių troškinius.

„Pati su nekantrumu laukiu krepšinio čempionato kaip ir visa Lietuva. Tikiuosi, kad jis suteiks daug gerų emocijų, – šypsojosi B.Nicholson. – Visi tiesiam ranką prie to, kas lengvai pasiekiama: traškučiai, kepta duona ir t.t. Aš raginčiau valgyti daugiau daržovių ir kramsnoti ne duonos lazdelę, pamirkytą į sūrį, o morką.“

B.Nicholson rekomenduojamam tortilijų užkandžiui prireiks:

4 šaukštų aliejaus;

2 svogūnų;

1 didelės paprikos;

1 mažos cukinijos;

2 nedidelių morkų;

2 šaukštų pomidorų pastos;

100 g virtų raudonųjų konservuotų pupelių (iš skardinės);

1 šaukštelio kumino;

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;

1 šaukštelio paprikos miltelių;

20–30 g marinuotų jalapenų;

druskos ir pipirų;

200 g tarkuoto sūrio.

Gaminimas Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus. Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, malto kumino, vos vos ciberžolės, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonųjų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.

Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją su keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų. Supjaustome riekelėmis.

Aštrus pomidorų padažas – salsa

Reikės:

5 pomidorų;

1 mėlynojo svogūno;

10 g jalapeno marinuotų pipirų arba pusės šaukštelio aitriųjų paprikų;

pusės citrinos sulčių;

druskos;

saujos šviežios kalendros. Gaminimas Sumaišome konservuotus pomidorus su šviežiais nuluptais ir gabaliukais supjaustytais pomidorais. Galima įdėti smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai. Gausiai užberiame kalendra, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.