Garsiojo J.Oliverio restoranus gelbėja tik imigrantai iš Europos

Garsusis Didžiosios Britanijos virtuvės šefas Jamie Oliveris sulaukė daugybės komentarų prabilęs apie imigrantų darbą. Virtuvės guru pareiškė - jeigu jo restoranuose dirbtų tik britai, jis jau seniausiai būtų bankrutavęs.

Kulinaras pripažino sulaukiantis nepatenkintų motinų skambučių, kad jų sūnūs darbe pervargsta.<br>AP nuotr.
Kulinaras pripažino sulaukiantis nepatenkintų motinų skambučių, kad jų sūnūs darbe pervargsta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:55 PM

J.Oliveris pabrėžė, kad imigrantai iš Europos yra „stipresni“ ir „išvermingesni“, negu jo tėvynaiviai, kurie yra nuolat nepatenkiti darbo valandų skaičiumi, rašo „Sky News“.

Kulinaras pripažino sulaukiantis nepatenkintų motinų skambučių, kad jų sūnūs darbe pervargsta.

„Man skambina 23 metų vyrų mamytės ir sako, kad jų sūnus yra pervargęs. Jūs turbūt juokaujate?“ – pasipiktinimo neslėpė garsusis virėjas.

Žymusis virėjas „Sky News“ pripažino - jei ne imigrantai iš Europos, visi jo restoranai greičiausiai užsidarytų.

„Nerasčiau britų, kurie galėtų juos pakeisti“, – pabrėžė J.Oliveris.

Prieš kurį laiką „Good Housekeeping“ žurnalui virtuvės šefas pasiskundė, kad anksčiau vidutinę darbo savaitę sudarė 80-100 valandų, o dabar ji yra gerokai mažesnė, nepaisant to, žmonės vis vien skundžiasi.

„Taip buvo tada, kai man buvo apie 20. Dėl Europos Sąjungos taisyklių darbo savaitę dabar sudaro 48 valandos, o tai man yra pusė darbo savaitės. Ir jie (britai) vis tiek inkščia dėl to“, - piktinosi J.Oliveris.

Įdarbina ir probleminius paauglius

J.Oliveris savo keturis vaikus – tris dukras ir sūnų – pasiryžęs auginti nesuteikdamas jiems jokių privilegijų ir nelepindamas. Kulinaras pareiškė, kad kai kiekvienam iš vaikų sueis dešimt metų, šeštadieniais bei sekmadieniais jie po tris valandas turės dirbti virtuvėje.

J.Oliveris nori savo vaikus išmokyti vertinti darbą ir pinigus. „Noriu būti tikras, kad jei gyvenime jie ko nors panorės, dėl to atkakliai dirbs, – sakė 35 metų kulinaras. – Ir jokių kišenpinigių. Atrodytų, tai banalios tiesos, bet taip elgėsi ir mano tėvas.“

Savo restorane „Fifteen“ jis įdarbina probleminius paauglius, kad jie išmoktų dirbti virtuvėje. Be to, garsusis virėjas jau kelerius metus ragina mokyklas vaikams tiekti tik šviežią ir natūralų maistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.