Prieskonius, kad jie suteiktų daugiau aromato, iš pradžių reikia pakepinti – tada jie geriausiai atsiskleidžia. Šį troškinį galima gaminti ir su moliūgais – juk tuoj tuoj prasidės jų sezonas.
Marokietiškas troškinys su vištiena, abrikosais ir morkomis (4 asm.)
Reikės:
2 šaukštų aliejaus (pageidautina alyvuogių);
4 vištienos ketvirčių arba didelio viščiuko (apie 1,5kg), sukapoto į 8 gabalus;
6 sutraiškytų česnakų skiltelių;
1 šaukštelio kumino;
1 šaukštelio malto imbiero;
6 pumpurėlių sutraiškyto kardamono;
1 cinamono lazdelės;
6 mažų arba 2–3 vidutinių, į keturias dalis perpjautų svogūnėlių;
1 saujos džiovintų abrikosų;
3 šaukštelių cukraus;
2 šaukštų citrinos sulčių;
1 indelio (400 g) konservuotų arba išmirkytų džiovintų avinžirnių;
2 puodelių vištienos sultinio arba vandens;
1 išvalytos ir stambiais gabalėliais supjaustytos saldžiosios paprikos;
2 į keturias dalis supjaustytų pomidorų;
4 griežinėliais supjaustytų morkų;
druska;
šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Pateikimui:
pakepintų stambiai sukapotų pistacijų;
šviežios sukapotos kalendros;
kuskuso, paruošto pagal pakelio instrukcijas.
Šaukštą aliejaus įkaitiname dideliame puode storu dugnu arba troškintuve. Aliejuje iš abiejų pusių apkepiname viščiuko gabalėlius, kol šie lengvai apskrunda. Išimame juos ir įdedame į atskirą lėkštę.
Į tą patį puodą supilame likusį aliejų ir suberiame visus prieskonius bei česnakus. Maišydami pakepiname minutę, kol prieskoniai paskleidžia aromatą. Atgal sudedame apkepinto viščiuko gabalėlius, svogūnus, nusausintus avinžirnius, suberiame cukrų, citrinos sulčių, įberiame apie 1,5–2 šaukštelius rupios druskos bei pipirų. Užpilame sultiniu arba vandeniu. Ant viršaus sudedame pomidorus, paprikas ir morkas, uždengiame puodą. Kai troškinys užverda, sumažiname ugnį ir paliekame troškintis mažiausiai valandai, kol viščiukas taps minkštas, o morkos išvirs.
Troškinį patiekiame gilioje lėkštėje, gausiai užpylę padažu, pabarstę skaldytomis pistacijomis ir kapotomis kalendromis.