Dainininkė S.Milinytė rūpesčius pamiršta virtuvėje (receptas)

Dainininkė Simona Milinytė (17 m.) po ilgų repeticijų laiką mielai skiria pomėgiui, padedančiam pamiršti nuovargį ir jaudulį – mergina kone kasdien sukinėjasi virtuvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Sep 6, 2013, 4:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:50 PM

„Gaminti mėgstu nuo pat mažens. Visada stebėdavau mamą, tetas, bei močiutes gaminant, joms padėdavau. Iš jų išmokau receptų, patiekalų gaminimo eigą ir panašiai“, - pasakojo Simona.

Pirmasis jos šedevras – varškės pyragas, kurį kepti išmokė jos teta Vanda. Dainininkė tikino, kad iškepusi pirmąjį pyragą nebegalėjo sustoti. Tada Simona pradėjo kepti sausainius, kibinus, picas, pyragus, virti spurgas ir t. t.

Dėl itin liekno sudėjimo dažnai tenka išgirsti, kad S.Milinytė serga anoreksija, bulimija ar kita su mityba susijusia liga. Tad gal savo keptų gardėsių ji nė nevalgo?

„Žinoma, kad valgau. Ir dar kiek! – juokėsi Simona ir iškart pridūrė. – Aš esu liesa dėl genų. Mano mamytė labai liesa, nors valgo be galo daug kaip ir aš. Aš pati valgau po 6-7 kartus per dieną normaliomis porcijomis! Su apetitu problemų tikrai neturiu.“

Nuo vaikystės mėsos nevalganti S.Milinytė itin mėgsta saldumynus. Todėl jos favoritų sąrašo viršuje – sausaininiai triufeliai. Štai kiti šeimos nariai labiau įvertina pyragaičius su kopūstais, kibinus.

Energijos mergina turi tiek, kad ir kitiems galėtų paskolinti. Vienuoliktoje klasėje besimokanti Simona ir toliau dainuoja, vaidina, sukinėjasi virtuvėje.

„Hobiai nevargina! Nepavargstu nei nuo koncertų, nei nuo repeticijų, nei nuo gaminimo. Man tai patinka, tai mane palaiko“, – tikino S.Milinytė.

Vis dėlto meniškos sielos Simona mąsto praktiškai – dainininkės ar aktorės karjera neužtikrina darbo visam gyvenimui. Todėl ji, pabaigusi mokyklą, sieks įgyti kiek kitokią profesiją.

„Noriu būti šou verslo advokate. Nors Lietuvoje tokios srities nėra, užsienyje ji labai populiari. Dar norėčiau būti viešųjų ryšių specialiste. Tai profesijos, kurias pasirinkusi galėsiu ir dainuoti, ir vaidinti, ir rimtą darbą turėti“, – įsitikinusi mergina.

Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojų dėmesiui – S.Milinytės mėgstamiausio deserto receptas.

***

Sausaininiai triufeliai

Tešlai reikės:

* 6 kietai virtų kiaušinių trynių;

* 1 pakelio sviesto; * kaupinos stiklinės miltų.

Glajui reikės:

* Poros plytelių šokolado;

* 1 pakelio sviesto.

Apvoliojimui prireiks dviejų pakelių citrininių vaflių.

Kiaušinių trynius sudėkite į dubenėlį su miltais. Į tą patį dubenį supilkite ištirpintą sviestą. sudėti į bliūdelį su miltais. Viską gerai išminkykite – tešla neturi lipti prie rankų.

Padėkite tešlą į šaldytuvą vienai valandai.

Iš tešlos formuokite kūgio formos bokštelius. Juos kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol pagels. Tai turėtų užtrukti maždaug pusvalandį.

Iškeptus triufelius palikite pravėsti.

Per tą laiką galite pagaminti glajų – puode ištirpinkite sviestą bei šokoladą.

Į kitą dubenėlį smulkiai sutarkuokite citrininius vaflius.

Praaušusius sausainėlius merkite į šokoladą ir apvoliokite vafliuose. Palikite apie 20 minučių sustingti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.