Meksikietiškas viščiukas
Reikės:
1 viščiuko (apie 1 kg).
Marinatui:
1/2 citrinos sulčių;
4 sutrintų česnako skiltelių;
1/2 šaukštelio aitriosios paprikos (galite berti ir daugiau, jei mėgstate aštriai);
1 šaukštelio saldžiosios paprikos;
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų;
1 šaukšto alyvų aliejaus;
1 šaukštelio druskos.
Aštriu peiliu arba kulinarinėmis žirklėmis perpjauname centrinį kaulą, esantį paukščio nugaroje, kad viščiukas taptų plokščias. Kad išlaikytų tokią formą, išilgai per šlauneles perveriame jį mediniu arba metaliniu iešmu. Viščiuką pašlakstome citrinos sultimis. Iš likusių ingredientų sumaišome tirštą masę ir aptepame ja abi viščiuko puses, dalį prieskonių pakišame po odele ties krūtinėlėmis. Paliekame marinuotis keletą valandų. Kepame 190º C orkaitėje (dedame į neįkaitintą orkaitę, kad odelė būtų traškesnė) maždaug valandą, vis palaistome išsiskyrusiomis sultimis. Viščiuką patiekiame su ryžiais arba keptomis bulvėmis ir valgomaisiais batatais.