Paryžiaus kavinėje – jaukus pasisėdėjimas su katinais

Visi kačių mylėtojai žino – augintinio glostymas veikia kaip terapija. Tuo įsitikinusi ir Margaux Gandelon, vienos Paryžiuje įsikūrusios kavinės savininkė. Jaukioje kavinukėje kiekvienas lankytojas gali pasijusti kaip namuose – įsitaisę minkštuose foteliuose pasimėgauti garuojančia rytine kava ir šviežiu prancūzišku kruasanu, patiektu dailioje lėkštutėje. Na, o pagrindinis kavinės akcentas – net 12 pūkuotų kavinės gyventojų, kurie su malonumu įsitaisys ant lankytojų kelių ir leisis glostomi.

Paryžiaus kavinėje – jaukus pasisėdėjimas su katinais.<br>"Reuters" nuotr.
Paryžiaus kavinėje – jaukus pasisėdėjimas su katinais.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 PM

„Café des Chats“ savininkė teigia, kad pasisėdėjimas su katinais ypač patiks tiems, kurie negali sau leisti namuose laikyti augintinio. Keturkojų draugija naudinga ir sveikatai – anot M.Gandelon, katės žmones gydo savo biolauku. Murkimas sukelia vibracijas, kurios palengvina artritą, reguliuoja medžiagų apykaitą, spartina ląstelių atsinaujinimą ir žaizdų gijimą, garsai taip pat sumažina kraujo spaudimą ir širdies plakimą.

Kavinė susilaukė pelnyto pasisekimo – jau pirmosiomis atidarymo dienomis prie durų būriavosi eilės potencialių klientų, o štai staliukai yra rezervuoti net iki lapkričio mėnesio. Atidarymas buvo toks sėkmingas, kad visi klientai tiesiog netilpo – net 300 norinčių taip ir nepateko į kavinę.

Na, o kavinės gyventojais yra nuolat rūpinamasi. Klientams griežtai draudžiama kelti stresą katinams, šiurkščiai su jais elgtis ar koneveikti. Bet kuris klientas, nepaklusęs kavinės taisyklėms, bus išprašytas lauk. Žinoma, visuomet yra tikimybė, kad katinai ir patys išprovokuos „peštynes“. Tačiau M.Gandelon tikina, kad visi kavinės gyventojai, kurie kadaise senųjų šeimininkų buvo išmesti į gatvę arba atiduoti į gyvūnų prieglaudą, yra labai draugiški ir vertina bet kokį žmogaus gerumo ženklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.