TRISPALVĖ ITALIŠKA BRUSKETA
4 porcijoms
½ čiabatos duonos
1 rutulėlis mocarelos sūrio (125 g)
2 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis džiovinto raudonėlio
Kelios šakelės šviežio baziliko
Plonai supjaustyti čiabatos duoną ir sudėti duonos riekeles ant skardos. Pomidorus perpjauti pusiau, šaukšto pagalba išimti sultis ir sėklas. Pomidorus ir mocarelos sūrį supjaustyti kubeliais. Sudėti ant duonos riekelių mocarelą, pomidorus, pabarstyti džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 220C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pasirinkus griliaus funkciją) 5-8 minutes, kol duona lengvai apskrus.
Brusketas patiekti šiltas, papuošus šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!