Trispalvė itališka brusketa (receptas)

Kulinarijos lofto Čiop Čiop meistrai portalo lrytas.lt skaitytojams siūlo pasigaminti puikų itališką užkandį - itališką brusketą. Pradedame gaminti!

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2013, 4:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:44 AM

TRISPALVĖ ITALIŠKA BRUSKETA

4 porcijoms

½ čiabatos duonos

1 rutulėlis mocarelos sūrio (125 g)

2 pomidorai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Žiupsnelis džiovinto raudonėlio

Kelios šakelės šviežio baziliko

Plonai supjaustyti čiabatos duoną ir sudėti duonos riekeles ant skardos. Pomidorus perpjauti pusiau, šaukšto pagalba išimti sultis ir sėklas. Pomidorus ir mocarelos sūrį supjaustyti kubeliais. Sudėti ant duonos riekelių mocarelą, pomidorus, pabarstyti džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 220C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pasirinkus griliaus funkciją) 5-8 minutes, kol duona lengvai apskrus.

Brusketas patiekti šiltas, papuošus šviežio baziliko lapeliais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.