4 porcijoms reikės:
• 500 gramų kriauklyčių formos makaronų
• 2 ančiuvių
• 4-5 saulėje džiovintų pomidorų
• 8 šaukštų maskarponės sūrio
• Pusės stiklinės pieno
• Pusės stiklinės grietinėlės
• 250 gramų parmezano sūrio
• Rupios himalajų druskos
• Šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
• 2 virtuvinių šaukštų sviesto
• Žiupsnelio čiobrelių papuošimui
Gaminimo būdas:
1. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir švelniai pasūdykite, tuomet suberkite makaronus.
2. Kol makaronai verda, į ant vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštą sviesto ir svogūnų – kepkite tol, kol pasklis malonus, nosies neriečiantis aromatas. Svarbiausia - stebėkite, kad sviestas nepridegtų. Keptuvės turinį papildykite grietinėle ir pienu, pakepkite apie minutę, o tuomet leiskite atvėsti.
3. Su trintuvu sutrinkite maskarponės ir parmezano sūrį, saulėje džiovintus pomidorus, ančiuvius ir keptuvėje esančią masę. Trinkite tol, kol gausite grietinės konsistencijos masę.
4. Makaronus apliekite gauta mase, pagardinkite druska bei pipirais. Ant viršaus užtarkuokite ploną sluoksnį parmezano sūrio. Galop - papuoškite čiobreliais.
5. Kad makaronai su padažu apskrustų ir pasidengtų traškia plutele, patiekalą 1-2 minutėms įdėkite į įkaitintą orkaitę.
Skanaus!