Televizijos žvaigždės vaišino kolegas kalėdine sriuba (receptas)

Trečiadienį LRT studija pavirto virtuve. Šio televizijos kanalo žvaigždės Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Edita Mildažytė, Arnas Mazėtis, Stanislovas Kavaliauskas, Loreta Sungailienė, Lolita Bytautaitė pasipuošę specialiomis prijuostėmis pasišnekučiuodami pjaustė daržoves specialiai sriubai. Ja vėliau vaišino visas savo kolegas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-20 12:42, atnaujinta 2018-02-20 06:32

Per šiuos išskirtinius pietus buvo pristatyta aštuntą kartą vykstanti akcija „Maltiečių sriuba“. Per ją sriuba bus vaišinami vis, kurie norės paaukoti organizacijai „Maltos ordinas“. Tai viena didžiausių socialinės pagalbos organizacijų Lietuvoje, turi 26 padalinius įvairiuose šalies miestuose ir vienija daugiau nei 1000 savanorių.

Per socialinę kampaniją Klaipėdoje bus dalijama ne tik sriuba, bet ir meduoliai, šokoladas ir kiti skanumynai. Prie šios akcijos prisijungė ir Klaipėdos rajono gyventojai.

„Kuo toliau, tuo labiau tos pagalbos reikia“, - tikino į susitikimą atvykęs Romas Abunevičius.

Neturintys galimybių tiesiogiai susisiekti su „Maltos ordinu“ galės paaukoti per specialų koncertą. Jis iš kitų išsiskirs vedėjų gausa tarp kurių bus publikos numylėtiniai Algimantas Čekuolis, Jurgita Jurkutė, Beata Tiškevič ir Andrius Rožickas. Scenoje pasirodys ir ragins aukoti senukams Stasys Povilaitis, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Evelina Sašenko, Inga Valinskienė, Martynas Kavaliauskas, „ŠarkA“, „Pop Ladies“ ir kitos popscenos žvaigždės.

Per koncertą surinktos lėšos bus skirtas projektams „Maistas ant ratų“ ir „Socialinė savanoriška globa namuose“. Praėjusios akcijos metu surinkta 300 tūkst. litų. Už šiuos pinigus iki šiol išdalinta senukams daugiau nei 50 tūkst. porcijų karšto maisto, daugiau kaip 9 tūkst. kartų jie buvo aplankyti maltiečių savanorių slaugių.

Šiuo metu maltiečių savanorių paruoštas maistas kasdien vežiojamas 298 senukams, dar 926 yra pastoviai globojami.

LRT žvaigždžių kalėdinė sriuba

Reikės:

Svogūno;

Marinuoto agurko;

Saliero;

Morkos;

2 vidutinio dydžio bulvių;

400 g savo sultyse konservuotų pomidorų;

200 g rūkytos šoninės ar kumpio;

2 pieniškų dešrelių;

1 l vandens;

Šaukšto sviesto;

Petražolių, lauro lapelio;

Druskos, pipirų;

3 griežinėlių citrinos;

Kubelio vištienos arba jautienos sultinio.

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite ir kartu su pomidorų tyre ištroškinkite svieste. Dešreles ir kumpį supjaustykite smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Visus produktus sudėkite į sultinį ir virkite 15 minučių.

Sriubą išpilstykite į lėkštes ir įdėkite grietinės, citrinos, apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.