V.Radzevičiaus Laoso salotos su lietuvišku prieskoniu (receptas)

Kelionėse po įvairius pasaulio kraštus žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius patyrė ne tik įsimintinų nuotykių, bet ir surinko daug egzotiškų receptų. Pritaikęs juos lietuviškai aplinkai, Vytaras baigia rengti knygą „Pasaulio puodai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:15 AM

„Esu užkietėjęs keliautojas, mėgstu atrasti, sužinoti ir pažinti pasaulio kraštus įvairiais kampais. Kelionėse labiausiai domina vietinių gyvenimo būdas, aplinka, papročiai ir maistas, kuris neabejotinai yra kiekvienos kultūros dalis. Man tai savotiškas įvairių tautų kultūros tyrimas per kartais net labai egzotišką virtuvę. Vien paskutinėje kelionėje Pietryčių Azijoje – Vietname, Kambodžoje ir Laose – teko paragauti tokios egzotikos, kokios Lietuvoje net nebandyčiau adaptuoti, - sako V. Radzevičius. - Žinoma, buvo ir dangiško skonio patiekalų, kuriuos vien prisiminus sukyla apetitas, pavyzdžiui, nacionalinis Laoso patiekalas larb – vištienos salotos su žolelėmis.“

Grįžęs į Lietuvą Laoso vištienos salotas V.Radzevičius pirmiausiai pagamino šeimai, po to draugams – reikiamų žolelių rasti buvo nesunku.

„Tai lengvas, gaivus ir kvapnus patiekalas, ypač tinkantis sveikos mitybos mėgėjams: smulkinta vištienos krūtinėlė kepama keptuvėje ant vandens, žolelės natūralios, specifinį žuvies padažą galima nusipirkti mūsų parduotuvėse. Šiuo patiekalu pabandžiau sujungti du kontinentus, dvi labai skirtingas kultūras ir suderinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus. Vištiena su tradiciniu Azijos šalių žuvies padažu šiame patiekale – pagrindas, bet patiekalą norėjau „sulietuvinti“, todėl viską paskaninau lietuviškomis žolelėmis,“ - pasakoja V.Radzevičius.

Šiltos Laoso salotos su vištiena

Reikės: Vištiena, šviežios kalendros, šviežia mėta, šviežios petražolės, citrina, žuvies padažas, aitriosios paprikos, ryžiai.

Gaminimas: Į gilioje keptuvėje verdantį vandenį dedama smulkiais gabalėliais peiliu sukapota vištienos filė, kuri, nuolat maišoma, kaitinama apie 3-4 minutes. Paruošta vištiena nukošiama, dedama į dubenį, barstoma druska, juodaisiais maltais pipirais, smulkintomis petražolėmis, smulkintais mėtų lapeliais, smulkinta kalendra, dedami plonais griežinėliais pjaustyti čili pipirai, pilamos šviežiai spaustos citrinos sultys ir žuvies padažas.

Į lėkštę supilami karšti virti ryžiai, ant kurių dedami šilti vištienos gabalėliai su žolelėmis, ant viršaus užbarstoma smulkintos kalendros.

Skanaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.