Vilniaus rotušėje – garbūs svečiai, Kalėdų eglės įžiebimas ir originalių dovanų paieškos

Eiles ir spūstį galima su malonumu ištverti tik dėl džiugių dalykų – ieškant dovanų Kalėdoms. Šiandien džiaugsmingas šurmulys susitvenkęs Vilniaus rotušėje, kur vyksta Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė.

A.Zuokienė džiaugėsi,kad šįmet renginys peržengė Rotušės sienas, o aikštėje iškilo visas kalėdinis miestelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Zuokienė džiaugėsi,kad šįmet renginys peržengė Rotušės sienas, o aikštėje iškilo visas kalėdinis miestelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 AM

Mugę atidarė ir pasveikino susirinkusius dalyvius bei svečius šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės globėja iki šiol būdavo dabar jau kadenciją baigusio šalies prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma. Tačiau šiuo metu pora išvykusi į Jungtines Valstijas dėl V.Adamkaus sveikatos reikalų, tad negalėjo įvykdyti kilnios misijos.

Šiandien vienuoliktą kartą vykstančią Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę rengia Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų.

Mugės krikštamotė – sveikatinimo projekto "Nedelsk!" sumanytoja

A.Zuokienė džiaugėsi,kad šįmet renginys peržengė Rotušės sienas, o aikštėje iškilo visas kalėdinis miestelis.

Jame pagal įvairių šalių tradicijas priruošta gardumynų bei karštų gėrimų. Toks kalėdinio miestelio šurmulys suteikė dar daugiau puikių emocijų mugės lankytojams ir po Senamiestį besižvalgantiems sostinės svečiams.

Per kelias valandas renginį aplanko apie 5000 žmonių. Savo kalėdines tradicijas ir suvenyrus bei gardumynus šįmet pristatė 29 valstybių ir bendruomenių bei 5 tarptautinių mokyklų atstovai.

Į Rotušę lankytojus vilioja netradicinės nebrangios dovanėlės, kurių dairosi savo šeimai, artimiesiems, draugams, kolegoms.

Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės metu paprastai surenkama apie 200 tūkstančių litų. Už juos daromi konkretūs darbai – ligoninėse, mokyklose, vaikų darželiuose įrengiami keltuvai neįgaliems, tvarkomi laiptai, dušai, vonios, krepšinio aikštelės, perkama patalynė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.