Vilniuje ir Kaune įžiebtos Kalėdų eglės

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki smagiausių metų švenčių didieji Lietuvos miestai skuba pasipuošti. Palangoje Kalėdų eglė buvo įžiebta dar penktadienio vakarą, o Vilniuje ir Kaune prasidedantį šventinį periodą nuspręsta paminėti diena vėliau. Šeštadienio pavakarę nepabūgę lietingo oro vilniečiai atskubėjo į Katedros aikštę, o kauniečiai - į Rotušės aikštę. Čia tuo pat metu įžiebtos dvi didžiausios Lietuvos Kalėdų eglės. Šventiniuose renginiuose netrūko gerų emocijų: vyko koncertai, ugnies ir fejerverkų šou, pasirodė Kalėdų senelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė, Iveta Skliutaitė

Nov 30, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:39 AM

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto sostinės Rotušės aikštėje dūzgia Kalėdinė mugė, kurioje galima įsigyti įvairių netradicinių dovanėlių ir drauge su kitais pajusti artėjančių švenčių dvasią.

Nuo lapkričio 30-osios ji jaučiama visame Vilniuje: gatvėse suspindo šviesos girliandų ornamentai, centrinėse aikštėse tradiciškai iškilo dvi didžiulės eglutės. Dar viena jų, Rotušės aikštėje, buvo įžiebta vidudienį, tačiau labiausiai vilniečiai laukė, kol suspindės pagrindinė miesto eglė Katedros aikštėje.

Eglutės įžiebimą palydėjo nuotaikingas muzikos ir ugnies reginys, skelbiantis didžiausių žiemos švenčių pradžią.

Pasak Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko, šiemet sostinėje planuojama surengti beveik 20 išskirtinių renginių, tarp kurių bus galima pamatyti ir tradicinių, ir naujų akcentų. Katedros aikštėje šiemet pirmą kartą įsikurs Kalėdų miestelis, čia taip pat bus rodoma jau populiarumo ankstesniais metais spėjusi sulaukti 3D pasaka. Iki šiol trimatį filmuką ant Arkikatedros sienos jau spėjo pamatyti daugiau nei 200 tūkst. žmonių, todėl planuojama, kad ir šiemet jis sulauks ne ką mažiau dėmesio.

Šeštadienio pavakarę nepabūgę lietingo oro, vilniečiai atskubėjo į Katedros aikštę. Čia mažuosius svečius pasveikino Kalėdų senelis ir jo pasiuntiniai, buvo surengtas nuotaikingas grupės „Tele Bim Bam” koncertas. Specialiai šiam vakarui sukonstruotoje scenoje pasirodė ir ugnies atlikėjų trupė „Ugnies valdovai“, o vakarą karūnavo šventiniai fejerverkai, po kurių sužibo pagrindinė Lietuvos Kalėdų eglė ir centrinės miestų gatvės.

Šeštadienio vakarą įspūdinga Kalėdų eglė įžiebta ir Kaune, Rotušės aikštėje.

18 metrų aukščio pagrindinė miesto eglė vėl papuošta netradiciškai. Penktus metus išskirtiniu žaliaskarės papuošimu besirūpinanti menininkė Jolanta Šmidtienė su gausiu būriu pagalbininkų šį kartą eglę papuošė šilumą simbolizuojančiais rankų darbo mezginiais. Jie sukurti iš plastikinių maišelių.

Ant eglės, kaip ir pernai, sukasi įspūdingo dydžio angelai. Tik šįkart jie ne auksiniai, o aprengti baltais šiltais drabužiais. Ant eglės tviska tūkstančiai įvairiaspalvių lempučių.

Įėjusių į eglės vidų smalsuolių laukia staigmena — šokoladinis medis.

Į Rotušės aikštėje surengtą Kalėdų eglės įžiebimo šventė „Šiltu Kalėdų keliu“ susirinkusius tūkstančius miestiečių pasitiko Kalėdų Senis.

Jį lydėjo pasakų personažais virtę atlikėjai, jų dainos apie žiemą ir Kalėdas. Miestiečius sveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Vestfoldo (Norvegijos) apskrities meras Peras Eivindas Johansenas. Įžiebus eglę dangų nutvieskė šventiniai fejerverkai.

Šįmet Kalėdų eglės įžiebimo šventė Kaune jubiliejinė — dešimtoji. Todėl renginyje netrūksta linksmybių. Miniai koncertuoja Egidijus Sipavičius, Urtė Šilagalytė, Liudas Mikalauskas, Evelina Sašenko, grupės „Džentelmenai“, „Electric Ladies“, vaikų dainos ir šokio teatras „Vaidilutė“, mimai, fakyrai.

Kasmet didžiuosiuose miestuose įžiebus Kalėdų egles miestų gyventojai juokais ima ginčytis, kuri eglė gražesnė. Portalas lrytas.lt kviečia skaitytojus įvertinti ir išsakyti savo nuomonę straipsnio komentaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.