Kauniečiai linksminosi su Kalėdų senio prototipu

Šiandien Kaune vyko šv.Mikalojaus šventė. Kauniečiai susitiko su miesto globėju ir Kalėdų senio prototipu šv.Mikalojumi. Jis trims daugiavaikėms šeimoms įteikė kauniečių paaukotus 855 litus. Miesto Rotušėje pirmą kartą įvyko ir spektaklis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2013-12-08 15:33, atnaujinta 2018-02-19 22:26

Šiandien viduramžių laikus primenančiais drabužiais pasipuošę Rotušės aikštės draugijos nariai ir miestiečiai linksminosi šv.Mikalojaus šventėje.

Jos dalyviai Rotušės aikštėje susitiko su miesto globėju ir Kalėdų senio prototipu šv.Mikalojumi. Jis ragino kauniečius būti dosniais ir pats pasidalino labdara.

Kauno Rotušės aikštėje yra senovinė vaško lydymo krosnis. Į ją miestiečiai ir turistai simboliškai meta smulkias monetas. Iš krosnies išminti lietuviški centai atiteko trims daugiavaikėms šeimoms. Po maišą centų, kurių kiekviename buvo po 285 litus, atiteko Linos Kistenienės, Rimos Lasienės ir Linos Mozūraitytės šeimoms.

L.Kistenienė, auginanti tris vaikus, sakė, kad dovana labai neįprasta. Moteris ketino skubėti į banką ir centus iškeisti į banknotus bei už juos vaikams pirkti dovanų. Užsieniečių Kaune palikti pinigai pateko į Kauno miesto muziejų.

Po labdaros ceremonijos kauniečiai pakviesti į Rotušę. Pirmą kartą Kauno istorijoje čia vyko spektaklis „Šv.Mikalojus — gerasis labdarys“.

Kauno nacionalinio dramos ir lėlių teatrų artistai vaidino istoriją apie neturtingą šeimą. Jos galva tėvas neteko pinigų ir nežinojo, kaip išlaikyti tris dukteris. Šv.Mikalojus šeimą išgelbėjo, padovanodamas tris maišelius aukso.

Spektaklio metu kalėdines giesmes traukė Vytauto Didžiojo bažnyčios choras „Cantate Dominus“. Kauno ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius sakė, kad šv.Mikalojaus šventę surengta ketvirtą kartą.

„Norime, kad mieste prigytų nauja savita tradicija. Ji įdomi ir miestiečiams, ir turistams“, — sakė K.Ignatavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.