Kalėdų Senelis šiemet gaus rekordiškai daug – 8 mln. - laiškų

Pasaulio pašto tarnybos tikisi visus šiuos norų sąrašus išrūšiuoti iki Kalėdų, rodo Pasaulinės pašto sąjungos (UPU), kuri koordinuoja pasaulio pašto sistemas, tyrimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:52 PM

Pasaulio pašto tarnybos tikisi visus šiuos norų sąrašus išrūšiuoti iki Kalėdų, rodo Pasaulinės pašto sąjungos (UPU), kuri koordinuoja pasaulio pašto sistemas, tyrimas.

Laiškų Kalėdų Seneliui šiemet buvo išsiųsta dviem milijonais daugiau nei 2007 metais, kai buvo atliktas panašus tyrimas.

Kanados, Prancūzijos, Ispanijos ir Airijos pašto tarnybos „praneša apie padidėjusius laiškų Santai, Pere Noeliui (Tėtei Kalėdai) ar Trims Išminčiams skaičius palyginti su praėjusiais metais“, - sakoma UPU pareiškime, paminint prancūziškąją ir ispaniškąją garsiojo dovanų teikėjo versijas.

Pernai su 1,7 mln. laiškų pirmavo Prancūzija, o antroje vietoje buvo kanadiečiai, parašę 1,35 mln. laiškų. Šiuos laiškus, ant kurių neretai būna užrašyta tik “Santai, Šiaurės ašigalis“, tvarko maždaug 20 pašto tarnybų visame pasaulyje. Daugelis jų turi oficialias atsakymų į šiuos laiškus programas, nurodo UPU.

JAV pašto tarnyba net skatina žmones „įvaikinti“ laiškus Kalėdų Seniui ir jo vardu nusiųsti dovanas tų laiškų autoriams, rašoma jos interneto svetainėje.

Kaip „pasaulinė superžvaigždė“, Kalėdų Senelis turi adresus įvairiose pasaulio vietose, sako UPU.

Vienas populiaresnių yra Suomijoje esantis Santa Klauso kaimas ties poliaračiu, į kurį pernai buvo atsiųsta daugiau kaip 500 tūkst. laiškų iš 192 valstybių, nurodo Suomijos pašto tarnyba.

Pašto skyriai vietovėse su „šventiškais“ pavadinimais, pavyzdžiui, Kalėdų saloje (Christmas Island) Kanadoje, taip pat gauna daug laiškų šiuo metų laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.