Gražiausia Kalėdų dekoracija Šiauliuose buvo tapęs sniegas

Nors iki Kalėdų lieka vis mažiau laiko, Šiauliuose apie artėjančias šventes primena kelios miesto centre papuoštos eglės ir gan kuklios kalėdinės dekoracijos parduotuvių vitrinose.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 13, 2013, 4:00 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:24 PM

Pasižvalgius į pėsčiųjų bulvare įsikūrusių parduotuvių vitrinas ko nors įspūdingo, kas priverstų aiktelėti iš nuostabos, išvysti neteko.

Susidarė įspūdis, kad žaisliukais papuoštos plastikinės eglutės, kuklios girliandos, masinės gamybos žaisliniai baltieji lokiai ar šiaurės elniai čia atsidūrė tik tam, kad į juos žvelgiantiems šiauliečiams primintų, jog artėja Kalėdos, o ne tam, kad kurtų šventinę nuotaiką.

Dieną kiek šventiškiau atrodo pėsčiųjų bulvaro atkarpa nuo Dvaro iki Tilžės gatvės. Čia „išsirikiavo“ dvi eilės nedidelių eglučių, kurias papuošė Šiaulių darželinukai.

Vaikai eglutes papuošė saldainius imituojančiais žaisliukais - saldumynai tapo šiemetinių švenčių Šiauliuose akcentu. Šią idėją pasiūlė šiemet 100 metų jubiliejų švenčiantis Šiaulių saldainių fabrikas „Rūta“.

Šiauliuose bus atgaivintas paskutinį šeštadienį prieš Kūčias veikdavęs Saldaturgis.

Šiemet Saldaturgis Kalėdų miestelyje prie P.Višinskio paminklo šurmuliuos nuo gruodžio 21-ąją iki Kūčių.

Būsimo Saldaturgio teritorijoje jau atsirado bene įspūdingiausia Kalėdų puošmena – P.Višinskio paminklą apjuosė didžiulis iš eglišakių nupintas vainikas.

Šio į Lietuvos rekordų knygą pretenduojančio Kalėdų vainiko skersmuo viršija aštuonis metrus. Vainikas buvo papuoštas 113 saldainių muliažų.

P.Višinskio paminklą apjuosęs vainikas bei netoliese stovinti eglė įspūdingai atrodo tik dieną, o sutemus dėl skurdaus apšvietimo šie Kalėdų simboliai nublanksta.

Sutemus Šiaulių miesto centre įspūdingiausiai atrodo Prisikėlimo aikštė. Čia šviečia ne tik ant centrinės miesto eglės, bet ir ant šioje aikštėje augančių medžių užkabintos girliandos.

Šviečiančiomis girliandomis papuoštas ir miesto savivaldybės balkonas bei jame stovinti nedidelė eglė.

Šviečiančių girliandų nepagailėjo ir miesto centre esančio prekybos centro „Saulės miestas“ valdytojai.

Kitos kalėdinės puošmenos Šiaulių miesto centre atrodo gerokai kukliau.

Bene gražiausia Kalėdų dekoracija Šiauliuose buvo tapęs jo gatves ir aikštes nuklojęs sniegas, kuris bent kelias dienas kėlė nuotaiką ir primindavo apie artėjančias šventes.

Deja, sniegas nutirpo, o sinoptikai - bent kol kas - baltų Kalėdų nežada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.