Šventiškai pasipuošęs Kaunas gyvena Kalėdų laukimu

Iki Kalėdų liko mažiau nei dvi savaitės. Ir nors lauke dargana ir telkšo balos, Kaunas alsuoja Kalėdų dvasia. Mieste jau įžiebta pagrindinė rankų darbo mezginiais iš plastikinių maišelių papuošta eglė Rotušės aikštėje. Šviesomis spindi ir Laisvės alėjoje, fontane, pastatyta studentų rankomis padabinta eglė. Tviskanti žaliaskarė akį traukia ir prie „Žalgirio“ arenos. Dar viena miesto eglę šeštadienį bus įžiebta prie Kauno pilies, kelios prie seniūnijos.

Kaunas pasipuošė šventėms.<br>P.Mantauto nuotr.
Kaunas pasipuošė šventėms.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-12-13 11:25, atnaujinta 2018-02-19 20:33

Gardžiais kepinių kvapais vilioja Kauno senamiesčio širdyje — Rotušės aikštėje įkurtas Kalėdų miestelis, į kurė ir dienomis, ir vakarais susirenka minios miestiečių.

Miestelyje veikia šviesos ir pasakų nameliai, kalėdinių dekoracijų gaminimo dirbtuvėlės. Mažieji šioje vietoje gali pasivažinėti traukinuku ar pasisupti sūpynėse. Rotušėje kasdien jį laukia susitikimas su tikru Kalėdų seneliu.

Laisvės alėja, aplink ją esančios gatvelės ir Vilniaus gatvė spindi tūkstančiais šviesų. Miesto centre šventiškos nuotaikos suteikia virš Laisvės alėjos pakabintos lempučių girliandos. Senamiestyje — eglišakiais ir lemputėmis papuošti apšvietimo stulpai bei šviestuvai, net suoliukai.

Parduotuvės ir biurai taip pat laukia didžiųjų žiemos švenčių. Daugelio jų vitrinose ir ant lauko durų puikuojasi Kalėdų vainikai, puokštės, eglutės, dovanų dėžės, snaigės, įvairios kitos dekoracijos.

Ypač šventiškai pasipuošė didieji prekybos centrai. Iš lauko jie spindi šviesų girliandomis, viduje pastatytos didelės egles, daugybė kitų gana įspūdingų kalėdinių dekoracijų.

Šventiškai pasipuošusiuose restoranuose ir kavinėse kvepia Kalėdų vynas bei imbieriniai sausainiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.