Savaitgaliais Klaipėda pakvimpa kalėdiniais gardėsiais

Koks švenčių laukimas be stebuklo nuojautos ir kvapnių gardumynų? Klaipėdos renginių organizatoriai įsitikinę, kad didžiosioms metų šventėms būtina ruoštis iš anksto ir kuo rimčiausiai. Gruodžio savaitgaliais miestiečiai ir svečiai jau įprato rinktis į Kalėdoms išpuoštą Teatro aikštę, kur juos pasitinka Gerosios žvaigždės miesto herojai, šventiška muzika ir neįprastos vaišės. Šventinę nuotaiką kurti padeda Kalėdų Senelio pagalbininkai - Senelis Blynas, Senelis Obuolys, Senelis Meduolis ir Senelis Šokoladas.

Daugiausiai šventinio šurmulio ir pramogų gruodį - Teatro aikštėje.<br>M.Putna
Daugiausiai šventinio šurmulio ir pramogų gruodį - Teatro aikštėje.<br>M.Putna
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Dec 16, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:45 PM

Daugiausiai džiaugsmo siautulys aikštėje teikia mažiesiems.

Penkias temines savaitgalių šventes-labdaros muges organizuoja viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ ir programos socialinis partneris – „Maltiečiai“.

Praėjusį savaitgalį klaipėdiečius džiugino Meduolių ir Obuolių šventė, kurios šeimininkai – Senelis Meduolis ir Senelis Obuolys.

Kartu kepti ir dekoruoti meduolius šeimas kvietė Klaipėdos rajono Priekulės, Lapių kaimo, Daukšaičių bendruomenės. Vieno gardėsio simbolinė kaina – vienas gerumo litas. Įsigiję šių skanėstų žmonės prisideda remiant Maltos ordino globojamus vienišus senelius.

Ateinantį savaitgalį Teatro aikštėje bus dar smagiau. Šeštadienį nuo vidurdienio Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos miestelėnus tradiciškai vaišins kvapnia žuviene.

Nuo 16 val. prasidės Blynų šventė. Žadama, jog kiekvienas atras sau skaniausią, kvapniausią ir mėgiamiausią blyną. Blynus pagal senąsias blynų kepimo technologijas ruoš į miestą atvykę Klaipėdos rajono Veiviržėnų bendruomenės kepėjai. Senose šimtametėse kepimo krosnyse degančios malkos ir kepamų blynų aromatas, žadama, nepaliks abejingų. Kalėdinio blyno kaina – 1 gerumo litas.

16 val. visi kviečiami į Kalėdinio karavano sutiktuves, Kalėdų Senelio pasveikinimą. Šviečiantis ir grojantis 14-asis Kalėdų karavanas užsuks į Teatro aikštę. Karavano tikslas – paremti Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globojamas kaimo mokyklas.

Kiek vėliau pratęsti linksmybes pakvies „Tele Bim-bam“ komanda, surengsianti gražiausių dainų koncertą.

Dar vėliau, nuo 18 val., įvyks Kalėdų Senelio kambario ir nykštukų dirbtuvių atidarymas. Dirbtuvėlėse visų vaikų lauks nykštukai, kurie padės pasidaryti jaukias dovanėles.

19 val. mažieji, kaip ir kiekvieną savaitgalį, bus pakviesti pasiklausyti Kalėdų Senelio pasakos.

Sekmadienį nuo 16 iki 19 val. teatro aikštėje vyks Šokolado šventė, kurią surengs Klaipėdos krašto amatininkai. Čia bus galima ne tik paragauti įvairiausių skonių ir formų šokolado, bet ir pasigaminti originalių eglutės puošmenų. Šokoladinio skanėsto kaina – 1 gerumo litas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.