Seimo narių duris papuošė karoliai, angelai ir kojinės

Iki Kalėdų liko kiek daugiau nei savaitė. Puošiasi miestų aikštės, parduotuvės, namai. Apie artėjančias šventes primena ir Seimo narių kabinetų durys. Greta numerio ir pavardės ant kai kurių seimūnų durų pakibo raudonos miniatiūrinės kojinės, pirštinės, angelai, pliušinės eglutės, aukso spalvos karoliai ar kiti Kalėdų eglučių papuošimai.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 16, 2013, 9:00 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:22 PM

Duris varpais papuošė konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė ir socialdemokratų frakcijos narys Andrius Palionis.

Angelus rinkosi „darbietis“ Šarūnas Birutis ir konservatorių frakcijos narys Egidijus Vareikis. Jo padėjėja sakė, kad šiuo metu E.Vareikis vis dar gydosi, o užduotis jai perduoda el.paštu ar telefonu. Ji pati kabino papuošimus ant darbo kabineto durų.

Labiausia išsiskyrė liberalo Kęstučio Glavecko darbo vieta. Jo vardą lentelėje apkabino aukso spalvos plastmasiniai karoliai.

Ant Liberalų sąjūdžio nario Petro Auštrevičiaus kabineto durų greta dviejų lipdukų pakibo dekoratyvinė Kalėdų Senelio pirštinė, dovanų kojinė ir eglutė.

Pirštinėmis bei kojinėmis pasipuošė ir Vitalijaus Gailiaus, Jaroslavo Narkevič kabinetų durys.

Tuo tarpu Seimo nario Petro Narkevičiaus svečius prieš Kalėdas pasitinka fanerinis Kalėdų Senelis. Jis rankose laiko anglišką užrašą „Džiaugsmingų Kalėdų“.

Dalį šių papuošimų kabino Seimo narių padėjėjai, dalį – patys parlamentarai.

Konservatorius Andrius Kubilius, rodos, labiau rūpinasi ne artėjančiomis šventėmis, bet Ukraina. Prieš eidami į parlamentaro darbo kabinetą, kolegos ar svečiai akimis palydi geltonai mėlyną juostelę ir ES logotipą – geltonas žvaigždes mėlyname fone.

Stilistui tai atrodo kvaila

Kalėdines dekoracijas paprašėme įvertinti stilisto Manto Petruškevičiaus. Jis sukritikavo mėgėjiškus Seimo narių bandymus pasipuošti.

„Skurdu, juokinga. Ant tų durų tokio kvailiojimo nesinori. Tai - rimta įstaiga, kurioje turėtų būti pasamdyti žmonės ir tik fojė padekoruoti ir tai minimaliai. Tokių popierinių iškabėlių nereikėtų iš viso naudoti“, - sakė stilistas.

M.Petruškevičius palygino Seimą su vaikų darželiu: „Dekoracijos priminė vaikų darželį, kuris neturi pinigų kalėdinėms dekoracijoms ir visi vaikai nuliūdę, kad darželis nepapuoštas.“

Jį domino, kaip apskritai Seimas yra pasipuošęs. „Seimas turėtų turėtų savo dekoratorius. Ten lankosi įvairiausios delegacijos, daug svečių. Kartais tenka pastebėti labai neskoningai gėlėmis išpuoštą Seimo salę. Dažnai Lietuvoje floristika persmelkta kičo“, - apgailestavo stilistas.

Specialistas tuo pačiu žavėjosi Baltaisiais rūmais. „Niekas pasaulyje taip nėra papuošta gražiai kaip Baltieji rūmai. Jie kiekvienais metais išplatina nuotraukas, kaip Baltieji rūmai papuošiami. Ten visiškas amerikietiškas stilius, kuris kartais prigyja ir Lietuvoje. Megztos kojinės, kaspinai, dideli eglių vainikai ant durų. Labai daug detalių“, - gyrė M.Petruškevičius.

Jis pats nesutiktų puošti Seimo, paliktų tai profesionaliems floristams. Stilistas pripažino, kad skoningai pasipuošti Seimą būtų brangu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.