Įvairiausių formų – žvaigždės, eglutės, angeliuko ar briedžiuko - sausainius gaminti yra dar smagiau nei valgyti. Tad jei mėgstate traškius sausainius, būtinai išbandykite D.Baumilės siūlomą receptą.
Reikės:
100 ml sirupo (pvz. riešutinio, imbierinio, grenadino);
Po 1 arbat. š. cinamono, malto imbiero, smulkintų gvazdikėlių, tarkuotų apelsinų žievelių, druskos, pipirų;
250 g sviesto;
stiklinės cukraus;
1 kiaušinio;
1,5 arbat. š. kepimo miltelių, nugesintų 1 š. grietinės;
850 ml kvietinių miltų.
Gaminimo eiga:
Sirupą pakaitinkite su prieskoniais. Kol jis vėsta, kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi.
Švariai nuplaukite plakiklio šluoteles ir išplakite kiaušinį. Kiaušinį, sirupą su prieskoniais ir nugesintus kepimo miltelius supilkite į cukraus ir sviesto masę. Viską gerai išmaišykite.
Įberkite šiek tiek sijotų miltų ir viską gerai išsukite. Taip pamažu suberkite visus miltus. Tešla turėtų būti panaši į plastiliną. Įvyniokite masę į maistinę plėvelę ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą.
Kai jau ruošitės gaminti sausainius, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai šiek tiek sušilti – mažiau trupės. Kočiokite plonus tešlos lakštus ant miltais pabarstyto stalo. Formelėmis išplaukite sausainius. Kepkite juos 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduos.
Cukraus pudros glaistu papuošti sausainiai gali tapti puikia dovana!