Prekybos sistemą mokiniai kūrė galvodami ir apie Kalėdas

Pirmąją Lietuvoje elektroninę saldainių parduotuvę prieš kelias savaites įdiegę Šiaulių profesinio rengimo centro (PRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai sakė, kad Kalėdų išvakarėse startavęs projektas turėtų atnešti naudą ir saldainių gamintojams, ir jų vartotojams.

Šiaulių PRC mokiniai D.Nekrašas, E.Levašovas, E.Ilevicius, mokytojas M.Bartkus sakė, kad projektui buvo aukojamas ir laisvalaikis. Įgyvendintu projektu liko patenkinta ir Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus vedėja R.Veršinskienė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių PRC mokiniai D.Nekrašas, E.Levašovas, E.Ilevicius, mokytojas M.Bartkus sakė, kad projektui buvo aukojamas ir laisvalaikis. Įgyvendintu projektu liko patenkinta ir Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus vedėja R.Veršinskienė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 17, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:13 PM

Bendradarbiaujant su Šiaulių saldainių fabriku „Rūta“ gerą pusmetį šios įmonės elektroninę parduotuvę kūrusių mokinių nuomone jų darbo vaisiais pasinaudoję Kalėdų seniai dovanų maišus prisipildytų be didesnio vargo.

Tai Kalėdų seniai galėtų padaryti net neiškėlę kojos iš savo namų ar kontoros - iš plataus asortimento pasirinkti saldumynai jiems būtų pristatyti per kelias dienas.

Įsteigė mokomąją parduotuvę

„Mūsų pasiūlyta naujovė tinka ir eiliniams vartotojams - tiems, kurie savo artimuosius ar draugus saldžiomis dovanomis nori pradžiuginti negaišdami laiko prekybos centruose.

Pasinaudojus elektroninės parduotuvės teikiamais privalumais galima greitai ir be didesnio vargo įsigyti ką tik pagamintų saldainių“, - portalui lrytas.lt sakė vienas šio projekto autorių Šiaulių PRC elektroninės prekybos agento profesijos besimokantis Dovydas Nekrašas.

Savo mokinių įgyvendintu projektu pasidžiaugusi Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus vedėja Renata Veršinkienė sakė, kad bendradarbiavimas su saldainių fabriku „Rūta“ trunka ne vienerius metus.

„Padedant „Rūtai“ jau ketverius metus viename prekybos centre veikia mūsų „mokomoji“ parduotuvė.

Mūsų partneriu tapęs „Rūtos“ fabrikas išnuomojo patalpas parduotuvei ir tiekia saldainius, o parduotuvėje praktiką atliekantys mūsų mokiniai tampa atsakingais už prekybą, apskaitą bei asortimento atnaujinimą.

„Mokomojoje“ parduotuvėje galima įgyti pardavėjo, kasininko, vadybininko patirties. Per metus šioje parduotuvėje praktiką atlieka 50 mokinių.

Ši bendradarbiaujant su „Rūta“ įkurta parduotuvė suteikė mums galimybę parengti kvalifikuotus specialistus, nes turėdami mokomąją įrangą mes ruošdami darbuotojus anksčiau neturėjome galimybės suteikti jiems praktinių įgūdžių“, - portalui lrytas.lt sakė R.Veršinskienė.

Mokiniai aukojo ir savo laisvalaikį

Pirmojo projekto - „mokomosios“ klasės - sėkmė fabriko „Rūta“ vadovus ir Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus mokinius paskatino imtis kito projekto. Buvo nuspręsta įkurti pirmąją Lietuvoje elektroninę saldainių parduotuvę.

Šis projektas tapo puikia proga elektroninės prekybos agento specialybės besimokantiems jaunuoliams pritaikyti mokykloje įgytas žinias.

Pirmąją Lietuvoje elektroninę saldainių parduotuvę kurti nusprendę Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai stengėsi ją įdiegti kuo greičiau, kad būtų galima pritraukti saldumynų šventėms ieškančių pirkėjų.

Tam, kad elektroninė parduotuvė pradėtų veikti kuo greičiau, projekte dalyvavę mokiniai aukojo ir savo laisvalaikį.

Siūlo įsigyti ne tik saldainių rinkinių

Per pusmetį keliolikos mokinių grupės sukurtas elektroninės saldainių parduotuvės projektas vartotojams buvo pristatytas per neseniai Šiauliuose tarptautinę verslo ir pasiekimų parodą „Šiauliai – 2013“.

Mokinių sukurta elektroninė saldainių parduotuvė www.e-ruta.lt veikia nuo lapkričio 28-osios ir jau sulaukė pirmųjų pirkėjų.

Vos prieš porą savaičių veiklą pradėjusioje elektroninėje saldainių parduotuvėje jau galima įsigyti 31 rūšies saldainių ar jų rinkinių.

Kalėdoms dovanų ieškančius pirkėjus labiausia domina saldainių rinkiniai, kurie kainuoja nuo 9,90 lito iki 109 litų.

Elektroninėje parduotuvėje galima įsigyti ne tik 25 rūšių saldainių rinkinių, bet ir šokolado (nuo 12,50lito kainuojančių šokoladinių figūrų rinkinio iki 49 litus kainuojančios šokoladinės picos), želė saldainių, medaus rinkinį su čiobreliais, pipirmėtėmis, melisomis ir imbieru.

Bandys pritraukti kuo daugiau pirkėjų

Elektroninėje saldainių parduotuvėje užsakyti saldumynai į pirkėjų namus pristatomi per dvi-penkias dienas.

Numatyta, kad elektroninės saldainių parduotuvės projektas bus vykdomas pusmetį, o jei lūkesčiai pasiteisins, parduotuvė veiks ir pasibaigus šiam bendram Šiaulių PRC ir fabriko „Rūta“ projektui.

Elektroninę saldainių parduotuvę įkūrę Šiaulių PRC mokiniai sakė, kad dabar reikia stengtis pritraukti kuo daugiau pirkėjų, stebėti, kokios prekės juos labiausiai domina bei plėsti prekių asortimentą.

Mokyklą išgarsino konditerijos rekordai

Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyrius, kuriame mokosi 509 mokiniai, jau spėjo išgarsėti įvairiomis akcijomis bei konditerijos rekordais.

Šiemet minint Šiaulių 777-ąjį gimtadienį Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriais mokiniai iškepė 777 mielines bandeles su obuolių įdaru, kurias išdalino Šiaulių labdaros valgykloje besilankantiems bėdžiams bei nakvynės namuose gyvenantiems žmonėms.

Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai yra pasiekę šiuos konditerijos rekordus: ilgiausio ir sunkiausio pyrago (2000 metais), ilgiausio pyrago (2008 m.), didžiausio „Rudens medžio“ (2010 m.), didžiausio „Velykinio zuikio“ (2011 m.) ir aukščiausios valgomos eglės (2011 m).

Pernai Šiaulių PRC mokiniai bendradarbiaudami su saldainių fabriko „Rūta“ darbuotojais pagamino didžiulį 213 kilogramų sveriantį saldainį, kurio aukštis siekė 90 centimetrų, o pagrindo apimtis – net 2 metrus 90,5 centimetrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.