Panevėžį puošia išgražėjusi kalėdinė eglė ir kūrybingi floristai

Sutemus Panevėžio centre, Laisvės aikštėje augančiuose medžiuose įsižiebia net 3 km 200 metrų girliandų, įvairiaspalvėmis lemputėmis nušvinta ir internete žiauriai kritikuota, todėl dabar kiek įmanoma labiau pagražinta pagrindinė miesto Kalėdų eglė.

Internautams sukritikavus Panevėžio eglę, padėtį susigriebta taisyti, darbininkai prie jos plušėjo ir dienomis, ir sutemus.<br>A.Švelnos nuotr.
Internautams sukritikavus Panevėžio eglę, padėtį susigriebta taisyti, darbininkai prie jos plušėjo ir dienomis, ir sutemus.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 20, 2013, 4:20 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:02 PM

Tačiau ar patys panevėžiečiai, įnirtingai lieję pyktį dėl šios eglės, Kalėdų laukia pasipuošę? Pasidairius po miestą matyti, kad vieni savo namų, įstaigų langus, parduotuvių vitrinas puošia iš tiesų pasitelkę visą fantaziją ar profesionalus, kiti daug nesivargindami užkabino tas pačias ne vienerius metus tarnaujančias girliandas ar kalėdinius žaisliukus.

Eglei – grožio procedūros

Po to, kai internautai išsijuokė iš ne itin gražiai nuaugusios ir dar per vėtrą kelių šakų netekusios Panevėžio kalėdinės eglės, o žiniasklaida apie tai parašė, padėtį susigriebta taisyti. Ne vieną dieną plušėję darbininkai pagrindinę miesto eglę bandė paversti gražuole – kad ji būtų vešlesnė, pritvirtino papildomų šakų, iš naujo užkabino girliandas, gražiai ją apšviečiančias sutemus.

„Buvo neatsakingas darbas. Dabar taisoma“, – lrytas.lt sakė Panevėžio miesto vyriausiasis dizaino specialistas Romualdas Lukšas. Jo teigimu, dabar panevėžiečiai ir miesto svečiai jau gali išvysti Kalėdų eglę tokią, kokia ji ir turėjo būti pagal pirminį sumanymą. Be įvairiomis šviesomis sutemus nušvintančios eglės, Laisvės aikštę puošia ir čia augančiuose medžiuose iškabintos gelsvos ir mėlynos spalvos girliandos. Jos matyti jau iš tolo, dar tik artėjant prie aikštės. Iš viso jų medžiuose išraizgyta daugiau nei 3 tūkst. metrų.

Puošė ir neįgalieji, ir profesionalai

Miesto centre apie artėjančias šventes primena ir parduotuvių vitrinos, įvairių įstaigų langai. Akį traukia originaliomis figūromis iš popierinių rožių bei raudonų obuolių, lelijų ir spygliuočių šakų kompozicijomis papuošti Panevėžio turizmo informacijos centro langai. Čia pasidarbavo netoliese įsikūrusi floristė Jurgita Jurėnienė.

Greta įsikūrusio salono „Sarma“ vitrinose šalia kvepalų ir įvairių grožio priemonių bei įvairių kalėdinių akcentų eksponuojami paprasti, tačiau itin šilti neįgaliųjų, dalyvavusių Panevėžio vyskupijos Caritas projekte kūrinėliai iš molio – prakartėlė, angelų būrelis, įvairūs namukai.

O prie teatro „Menas“ augančią eglę jau tradiciškai prieš Kalėdas papuošė Panevėžio specialiosios mokyklos moksleiviai. Ant eglės šakų įsikūrė frakais apsivilkę pingvinai, šalia augantys krūmai pražydo šių neįgalių vaikų pagamintomis širdelėmis, žvaigždelėmis, varpeliais. Už tai teatro kolektyvas jaunuosius kūrėjus pakvietė pasivaišinti arbata ir pažiūrėti spektaklio.

Floristai šventėms pasiruošė iš širdies

Pasidairius po Panevėžį susidarė įspūdis, kad bene originaliausiai, įdomiausiai Kalėdoms pasipuošė floristikos salonai. Šiuo atveju patarlė batsiuvys be batų tikrai netinka.

Kai kurie floristai ne tik savo salonus, bet ir viešąsias erdves pagražino. Pavyzdžiui, Vasario 16-osios gatvėje įsikūrusios bibliotekos „Šaltinis“ langus kalėdinėmis kompozicijomis papuošė netoliese dirbanti floristė Julija Švedarauskienė, surengusi parodą „Ko žiema neužpustė“.

Profesionalių floristų kurtomis kalėdinėmis kompozicijomis savo valdas papuošė ir kai kurios kitos įstaigos – pavyzdžiui, Panevėžio miesto apylinkės teismas. O sutemus ypač įspūdingai atrodo pastatai, kurių šeimininkai nepagailėjo pinigų profesionaliam apšvietimui. Bene gražiausiai Panevėžyje naktį atrodo gausiai iliuminuotas viešbutis „Romantic“.

Originaliausiai ir gražiausiai pasipuošę Panevėžio gyventojai, verslininkai ar įstaigos gali ir miesto savivaldybės prizų gauti. Paskelbtas konkursas, žmonės raginami iki gruodžio 30 dienos siųsti į Panevėžio miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyrių nuotraukas, kur matyti gražiai papuošti kiemai, langai, vitrinos ar balkonai. Nugalėtojai bus apdovanoti savivaldybės dovanėlėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.