Vilniaus Kalėdų eglę įvertinusi CNN Lietuvą nubloškė į Balkanus

„Tai pats nuostabiausias metų laikas“, - taip apie Kalėdas dainuoja Andy Williamsas. Ir ne veltui - kalėdiniu laikotarpiu žmonės tampa draugiškesni, o didieji miestai išpuošiami lempučių girliandomis, raudonais kaspinais ir žaisliniais burbulais. Naujienų portalas lrytas.lt jau rašė, kad britiškas kelionių tinklalapis Vilnių įtraukė į dešimties gražiausiai Kalėdoms pasipuošusių miestų sąrašą. Štai amerikiečių žiniasklaidos gigantas CNN Vilniaus eglutę laiko viena įspūdingiausių pasaulyje.

Vilniaus kalėdinė eglė laikoma viena įspūdingiausių pasaulyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus kalėdinė eglė laikoma viena įspūdingiausių pasaulyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-20 12:40, atnaujinta 2018-02-19 18:08

CNN sudarytame 12 gražiausių ir išskirtiniausių kalėdinių eglučių sąraše Vilniaus eglė užima garbingą pirmąją vietą.

1. Vilniaus kalėdinė eglė (Lietuva)

Vilniaus Senamiesčio širdyje stovinti 25 metrų aukščio kalėdinė eglė - aukščiausia visose Baltijos šalyse. Ji yra suręsta iš šakų ant specialių konstrukcijų. Visos šakos atvežtos iš lietuviško miško. Nepaisant aukšto CNN įvertinimo, vis tiek buvo padaryta klaida - Lietuva buvo priskirta Balkanų valstybėms (žr. nuotrauką, - Red.).

2. „Lego“ kalėdinė eglė (Malaizija)

Aukščiausia Azijoje Kalėdų eglė stovi Malaizijoje. Devynių metrų aukščio eglė pagaminta iš 400 tūkst. „Lego“ detalių. O jos papuošimai - taip pat šios žaislų įmonės kūrinys.

3. „Rockefeller“ centro kalėdinė eglė (JAV)

23 metrų aukščio eglutės įžiebimas - didžiulė šventė Niujorke. Renginyje dalyvavo tokios pasaulinio garso žvaigždės kaip Mariah Carey, Leona Lewis ir grupė „Goo Goo Dolls“.

Niujorko žaliaskarę puošia 45 tūkst. lempučių, jos viršūnę dabina trijų metrų skersmens „Swarovski“ kristalo žvaigždė. „Rockefeller“ centrui eglę padovanojo Vargoshe šeima.

4. Universalinės parduotuvės „Galeries Lafayette“ kalėdinė eglė (Prancūzija)

20 metrų aukščio eglė – pati didžiausia parduotuvėje esanti Kalėdų eglė pasaulyje. Kalėdų šauklės dekoravimas šiais metais buvo patikėtas Šveicarijos laikrodžių gamintojui „Swatch“. Bendrovė pasirūpino ir prie eglės įkurdintu žaisliniu miesteliu.

5. Rio de Žaneiro kalėdinė eglė (Brazilija)

Rio de Žaneire kalėdinė eglė „stovi“ kiek neįprastoje vietoje - ant vandens. Tai vienintelė tokia Kalėdų eglė pasaulyje. Šią 85 metrus siekiančią eglę jau apžiūrėjo daugiau nei 100 tūkst. smalsuolių.

6. Vašingtono kalėdinė eglė (JAV)

10 metrų Nacionalinę kalėdinę eglutę kasmet įžiebia JAV prezidentas. Ši žaliaskarė stovi prie Baltųjų rūmų vartų. Šis medis minėtoje vietoje stovi visus metus, juo rūpinasi nacionalinė parkų tarnyba.

7. Berlyno kalėdinė eglė (Vokietija)

Po to, kai griuvo Šaltojo karo simboliu laikyta Berlyno siena, kiekvienais metais Norvegija Vokietijos sostinei padovanoja kalėdinę eglutę. Tai - palaikymo ir solidarumo su suvienyta šalimi ženklas.

8. Valgoma Kalėdų eglė „Ritz-Carlton“ viešbutyje (JAV)

„Ritz-Carlton“ viešbutyje stovinti eglutė - visų smaližių svajonė. Iš 8 tūkst. spalvingų sausainių pagaminta eglutė traukia kiekvieno dėmesį.

Sausainiams, iš kurių suręsta eglutė, prireikė 10 tūkst. ir 8 kiaušinių baltymų, 110 stiklinių cukraus ir 57 stiklinių migdolų.

9. Skėčių kalėdinė eglė (Didžioji Britanija)

Prabangių skėčių gamintojas „Fulton“ prie Londono „Goring“ viešbučio pastatė skėčiais papuoštą kalėdinę eglutę. Štai lempučių girliandos imituoja lietaus lašus.

10. Operos kalėdinė eglė (Prancūzija)

Bordo mieste stovinti eglė yra papuošta operos kostiumais, nėriniais ir kristalais. Prie prabangaus viešbučio stovinti eglė - tai viešbučio administracijos ir Nacionalinės Bordo regiono operos bendras projektas.

11. „Fendi“ kalėdinė eglė (Italija)

Mados namų „Fendi“ kalėdinė egle papuošta prabangiomis rankinėmis. Eglė stovi netoliese mados namų būstinės „Palazzo Fendi“.

12. Kalėdinė eglė iš plastiko butelių (Didžioji Britanija)

Viena britų menininkė perėmė kauniečių idėją pagaminti kalėdinę eglutę iš plastiko butelių. Jai pagaminti prireikė 900 butelių. Eglės autorei Ashley Phillips butelius padėjo surinkti vietos moksleiviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.