Kūčiukų receptas

Kūčios ir Kalėdos jau visai čia pat. Kulinarė mėgėja Nida Degutienė portalo lrytas.lt skaitytojams šį kartą siūlo namuose pasigaminti kūčiukų. N.Degutienė turi tik vieną patarimą: nė neprasidėkite su viena tešlos porcija, nes kursite orkaitę dar ne kartą kartodami. Verčiau iš karto minkykite dvigubai daugiau tešlos.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Dec 23, 2013, 10:09 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:31 PM

Kūčiukių receptas

Reikės:

10 g šviežių mielių arba 4 g sausų aktyvių mielių

6 šaukštai cukraus

450 g miltų

180-200 ml vandens

2 šaukštai aguonų

žiupsis druskos

2 šaukštai aliejaus

Gaminimas:

Nedideliame dubenėlyje mieles ištrinkite su cukrumi. (Jei naudojate ne šviežias, o sausas mieles, jas sumaišykite su cukrumi ir užpilkite maždaug puse stiklinės šilto vandens. Toliau – pagal receptą). Įpilkite apie 100 ml drungno vandens, įberkite 3-4 šaukštus miltų ir viską sumaišykite, kad gautųsi tyrelė. Palikite šiltai, kad pradėtų putoti.

Į didelį dubenį arba virtuvinio kombaino maišymo indą suberkite likusius miltus, aguonas, druską. Supilkite suputojusį mišinį, likusį vandenį, aliejų ir viską suminkykite, kol gausis masė, nelimpanti prie rankų. Palikite šiltai porai valandų, kad tešla išaugtų.

Imkite po nedidelį gabaliuką tešlos ir kočiokite ją tarp delnų, kol gausis ilga ir plona juostelė. Ją supjaustykite mažais gabaliukais (turėkite omeny, kad mielinė tešla kepdama išsipūs, tad nepadarykite kūčiukų per didelių). Dėkite kūčiukus į kepimo skardą, ištiestą popieriumi (šiam kiekiui jums prireiks maždaug 3 skardų).

Nida Degutienė siūlo:

Man patinka traškūs, kieti kūčiukai, tad aš juos kepu 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduoja. Jeigu norite minkštesnių, kepkite trumpiau 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.