Kad šeimai patiektų pusryčius, I.Stumbrienė keliasi šeštą valandą ryto. Mat po pusryčių pirmaklasę dukrą Estelą reikia vežti į mokyklą, o trejų metų sūnų Gabrielių – į vaikų darželį.
„Ruošiu paprastus, lengvus valgius, kurie suteiktų energijos dienos pradžiai. Verdu ryžių, manų, grikių košes, kepu kiaušinienę. Vaikai dažnai pageidauja lietinių“, – apie šeimos pusryčius pasakojo I.Stumbrienė.
Moteris atskleidė, kad atžalos žiemą labai mėgsta lietinius su trintomis braškėmis. „Sūnus lietinius galėtų valgyti tris kartus per dieną, bet stengiamės paįvairinti valgiaraštį. Mažyliui patinka ryžių ir manų košės, išvirtos piene. Jas paskaninu sviestu, cukrumi arba mėlynių uogiene, obuoliene“, – sakė I.Stumbrienė.
Estela, kaip ir brolis, taip pat valgo ryžių ir manų košes, nevengia ir grikių košės, kuri būna pagardinta tiktai sviestu.
Išvirti košes I.Stumbrienė užtrunka apie 20 minučių, o lietinius iškepa iš vakaro. Ryte blynelius telieka pašildyti mikrobangų krosnelėje arba į juos įsukti varškės arba sūrio įdarus bei dar kartą pakepinti.
Tai, ką valgo vaikai, pusryčiams mielai valgo ir tėvai. Tačiau I.Stumbrienė dažnai sau pusryčiams ruošia daržovių salotas. Kokių daržovių randa šaldytuve, tokias salotas ir paruošia. Jas gardina alyvuogių aliejumi.