Šiame recpete kartu su lašiša galite naudoti tas daržoves, kokias rasite savo šaldytuve: bulves, kalafijorus, šalotinius svogūnus, vyšninius pomidorus, moliūgus, morkas, šparagines pupeles ar marinuotus artišokus. Todėl neprisiriškite prie mano išvardintų ingredientų, o eksperimentuokite su tuo, ką turite, arba ką mėgstate. Svarbiausia turėkite po ranka porą gabalėlių lašišos ir šlaką balto vyno, kuris suteikia žuvies patiekalams tikrai išskirtinį skonį.
Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis (4 porc.)
250g kg mažų bulvyčių (jei turite tik dideles, supjaustykite jas į stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalus)
250g saldžių bulvių arba moliūgo, supjaustyto tokio pat kaip bulvės stambumo gabalėliais
1 šaukšto aliejaus
200g konservuotų artišokų, arba šviežių vyšninių pomidorų, arba šalotinių svogūnų
200g šviežių šparaginių pupelių arba brokolių arba kalafijorų, supjaustytų žiedeliais
4x150g šviežios lašišos file su oda
100ml baltojo vyno
1/2 citrinos sulčių (arba pagal skonį)
kelių šakelių šviežių čiobrelių
saujelės šviežių petražolių arba kalendrų
Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
Kepimo skardoje sudėkite bulves, saldžias bulves (moliūgus), ir apšlakstykite aliejumi, gausiai pabarstykite druska ir pipirais. Pašauite į orkaitę ir kepkite 30min.
Išimkite iš orkaitės skardą, ant apkepusių bulvių sudėkite marinuotus artišokus ir šparagines pupeles (arba šviežius vyšninius pomidorus, šalotinius svogūnus, brokolius arba kalafijorus). Ant viršaus sudėkite lašišos kepsnelius oda į apačią.
Viską apšlakstykite vynu, lašišas - citrinos sultimis, pabarstykite žuvį druska ir pipirais, ant viršaus uždėkite kelias šakeles čiobrelių, ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite 10-12 minučių, kol lašišos viršus gražiai paskrus, o bulvės bus visiškai minkštos.
Pabarsykite kapotais žalumynais ir pateikite su papildomais citrinų ketvirčiais.