Lašišos patiekalai padidina vitamino D atsargas (receptas)

Žiemą, kai už lango retai pasirodo saulė, patartina valgyti kuo daugiau lašišos. Juk ji – tikras vitamino D ir Omega 3 rūgščių šaltinis. Mitybos specialistai ragina jūrines žuvis valgyti bent du kartus per savaitę. Tad belieka tik sugalvoti, kaip skaniau jas pateikti.

Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis.<br>N.Degutienės nuotr.
Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Feb 25, 2014, 8:49 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:25 PM

Šiame recpete kartu su lašiša galite naudoti tas daržoves, kokias rasite savo šaldytuve: bulves, kalafijorus, šalotinius svogūnus, vyšninius pomidorus, moliūgus, morkas, šparagines pupeles ar marinuotus artišokus. Todėl neprisiriškite prie mano išvardintų ingredientų, o eksperimentuokite su tuo, ką turite, arba ką mėgstate. Svarbiausia turėkite po ranka porą gabalėlių lašišos ir šlaką balto vyno, kuris suteikia žuvies patiekalams tikrai išskirtinį skonį.

Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis (4 porc.)

250g kg mažų bulvyčių (jei turite tik dideles, supjaustykite jas į stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalus)

250g saldžių bulvių arba moliūgo, supjaustyto tokio pat kaip bulvės stambumo gabalėliais

1 šaukšto aliejaus

200g konservuotų artišokų, arba šviežių vyšninių pomidorų, arba šalotinių svogūnų

200g šviežių šparaginių pupelių arba brokolių arba kalafijorų, supjaustytų žiedeliais

4x150g šviežios lašišos file su oda

100ml baltojo vyno

1/2 citrinos sulčių (arba pagal skonį)

kelių šakelių šviežių čiobrelių

saujelės šviežių petražolių arba kalendrų

Įkaitinkite orkaitę iki 200C.

Kepimo skardoje sudėkite bulves, saldžias bulves (moliūgus), ir apšlakstykite aliejumi, gausiai pabarstykite druska ir pipirais. Pašauite į orkaitę ir kepkite 30min.

Išimkite iš orkaitės skardą, ant apkepusių bulvių sudėkite marinuotus artišokus ir šparagines pupeles (arba šviežius vyšninius pomidorus, šalotinius svogūnus, brokolius arba kalafijorus). Ant viršaus sudėkite lašišos kepsnelius oda į apačią.

Viską apšlakstykite vynu, lašišas - citrinos sultimis, pabarstykite žuvį druska ir pipirais, ant viršaus uždėkite kelias šakeles čiobrelių, ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite 10-12 minučių, kol lašišos viršus gražiai paskrus, o bulvės bus visiškai minkštos.

Pabarsykite kapotais žalumynais ir pateikite su papildomais citrinų ketvirčiais.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.