Moters dienos proga - rekordinio dydžio tulpė iš vištienos

lrytas.lt

Mar 8, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:34 PM

3 metrų aukščio, daugiau kaip 1,5 metro skersmens, 250 kilogramų svorio - tokio dydžio tulpė, sudaryta iš daugiau nei 5000 vištienos sparnelių petelių „Tulpių“ Kaziuko mugėje buvo iškepta Tarptautinę moters dieną - kovo 8-ąją.

Rekordo iniciatoriai - Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija ir bendrovė „Vilniaus paukštynas". „Kasmet Kaziuko mugėje pristatome vis kitą grilio patiekalą, - pasakojo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Juozas Kaminskas. - Šiais metais varžytuvės vyksta Kovo 8-ąją, tad nusprendėme gaminti vištienos petelių „Tulpes“, ypatingas ir skoniu, ir išvaizda, ir itin tinkančias tokiai progai. Iš jų suformavome vieną didelę „Tulpę“. Jai pagaminti buvo sunaudotas rekordinis kiekis ingredientų: 5000 vnt. vištienos petelių „Tulpių“ (beveik 250 kg) ir 50 kg padažų.

Rekordinio dydžio vištienos tulpę ruošti padėjo ir baleto artistas Nerijus Juška, virtuvės vadovas Ruslanas Bolgovas, kiti.

Daugiau nuotraukų (1)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?