Mylimąjį pasimatymo metu nustebinkite sašimiais (receptas)

Pasimatymui ruoškite lengvus patiekalus. Juk esmė - ne vien pradžiuginti ir nustebinti mylimą žmogų savo kulinariniais šedevrais, bet dar ir skirti dėmesio maloniam bendravimui! Lašišos sašimis su melionų ir agurkų salotomis - kaip tik toks ir yra!

Šaltas užkandis - lašišos sašimis - puikus pasimatymo patiekalas.<br>N.Degutienės nuotr.
Šaltas užkandis - lašišos sašimis - puikus pasimatymo patiekalas.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

2014-03-22 12:58, atnaujinta 2018-02-15 05:14

Lašišos sašimis su melionų ir agurkų salotomis (2 asm)

100 g šviežios aukščiausios klasės lašišos file

Salotoms:

1/4 saldaus meliono

1 didesnis arba 1.5 mažesnio agurko

1/2  šalotinio svogūno, labai smulkiai supjaustyto

1/2 citrinos šviežiai išspaustos sultys

1/2 šaukštelio sezamų aliejaus

1/2 šaukšto aliejaus (bekvapio, augalinio - tinka rapsų, saulėgrąžų)

1 šaukštas marinuotų imbierų, susmulkintų

1/2 šaukštelio kalendrų sėklų

1/2 šaukšto paskrudintų sezamo sėklų

Patiekimui:

1/2 šaukšto wasabi miltelių

Aliejaus (saulėgrąžų, rapsų)

Druska, juodieji pipirai

saujelė šviežių kalendrų lapų, suplėšytų

Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1 šaukštas marinuotų imbierų

Paruoškite salotas: supjaustykite melioną ir agurką labai plonais šiaudeliais (geriausia tą padaryti mandolina, arba labai aštriu peiliu). Įmaišykite į taip supjaustytus melionus ir agurkus likusius ingredientus: smulkintą šalotinį svogūną, citrinos sultis, sezamų aliejų, aliejų, smulkintus marinuotus imbierus, kalendrų sėklas ir sezamus, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai sumaišykite.

Labai aštriu peiliu supjaustykite lašišą plonomis (maždaug 1 cm) pailgomis juostelėmis.

Wasabi miltelius sumaišykite su keliais lašeliais vandens ir sukite, kol gausite tirštą pastą.

Patiekimas: Lėkštėje suformuokite agurkų ir melionų salotų kalnelį. Tą kalnelį apjuoskite keliomis lašišų juostelėmis.

Pašlakstykite viską aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, apibarstykite suplėšytais šviežių kalendrų lapeliais.

Šaukšto nugarėle nubrėžkite wasabi juostą įstrižai lėkštėje, ir kitoje jos pusėje padėkite kalnelį marinuoto imbiero. Patiekite iškart, kol salotos nepavandeniavo.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.