Lašišos sašimis su melionų ir agurkų salotomis (2 asm)
100 g šviežios aukščiausios klasės lašišos file
Salotoms:
1/4 saldaus meliono
1 didesnis arba 1.5 mažesnio agurko
1/2 šalotinio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
1/2 citrinos šviežiai išspaustos sultys
1/2 šaukštelio sezamų aliejaus
1/2 šaukšto aliejaus (bekvapio, augalinio - tinka rapsų, saulėgrąžų)
1 šaukštas marinuotų imbierų, susmulkintų
1/2 šaukštelio kalendrų sėklų
1/2 šaukšto paskrudintų sezamo sėklų
Patiekimui:
1/2 šaukšto wasabi miltelių
Aliejaus (saulėgrąžų, rapsų)
Druska, juodieji pipirai
saujelė šviežių kalendrų lapų, suplėšytų
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštas marinuotų imbierų
Paruoškite salotas: supjaustykite melioną ir agurką labai plonais šiaudeliais (geriausia tą padaryti mandolina, arba labai aštriu peiliu). Įmaišykite į taip supjaustytus melionus ir agurkus likusius ingredientus: smulkintą šalotinį svogūną, citrinos sultis, sezamų aliejų, aliejų, smulkintus marinuotus imbierus, kalendrų sėklas ir sezamus, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai sumaišykite.
Labai aštriu peiliu supjaustykite lašišą plonomis (maždaug 1 cm) pailgomis juostelėmis.
Wasabi miltelius sumaišykite su keliais lašeliais vandens ir sukite, kol gausite tirštą pastą.
Patiekimas: Lėkštėje suformuokite agurkų ir melionų salotų kalnelį. Tą kalnelį apjuoskite keliomis lašišų juostelėmis.
Pašlakstykite viską aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, apibarstykite suplėšytais šviežių kalendrų lapeliais.
Šaukšto nugarėle nubrėžkite wasabi juostą įstrižai lėkštėje, ir kitoje jos pusėje padėkite kalnelį marinuoto imbiero. Patiekite iškart, kol salotos nepavandeniavo.